Руският президент Владимир Путин възложи на бившия началник на щаба

...
Руският президент Владимир Путин възложи на бившия началник на щаба
Коментари Харесай

Путин възложи на бивш командир на „Вагнер“ да сформира доброволчески отряди

Руският президент Владимир Путин разпореди на някогашния шеф на щаба на групировката „ Вагнер “ полковник от запаса Андрей Трошев да стартира образуването на доброволчески елементи.

„ На последната среща говорихме за това, че вие ​​ще участвате във образуването на доброволчески елементи, които могат да извършват разнообразни бойни задачи, на първо място, несъмнено, в зоната на специфична военна интервенция “, сподели той на среща в четвъртък с Трошев и съветския заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров.

„ Вие сами сте се сражавали в такова поделение повече от година. Знаете какво е, по какъв начин се прави, знаете за проблемите, които би трябвало да бъдат решени авансово, тъй че бойната работа да върви по най-хубавия и сполучлив метод “, съобщи Путин.

Трошев е доближен на създателя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука, два месеца след несполучливия протест на наемниците.

„ В момента Андрей Трошев работи за съветското министерство на защитата “, удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

След гибелта на Пригожин Путин разпореди на бойците от „ Вагнер “ да се закълнат във честност към Русия.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР