Руският президент Владимир Путин упълномощи правителството, централната банка и Газпромбанк

...
Руският президент Владимир Путин упълномощи правителството, централната банка и Газпромбанк
Коментари Харесай

Русия определи краен срок за плащане на газ в рубли

Руският президент Владимир Путин упълномощи държавното управление, централната банка и Газпромбанк да подхващат нужните стъпки за прекосяване на всички заплащания за съветски природен газ от " вражески страни " към рубли от 31 март.

Мярката е ориентирана към " страни - членки на Европейски Съюз, и други страни, които са въвели ограничавания против жители на Руската федерация и съветски юридически лица ", се споделя в заповедта, оповестена на уеб страницата на Кремъл.

 

Русия ще спре да доставя природен газ за страни, които отхвърлят да правят заплащания в рубли, сподели в понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Решението, оповестено за първи път предходната седмица, пристигна, защото търговията с нефт в Русия беше оставена в хаос, защото вносителите отложиха поръчки заради последните наказания, въведени против Москва поради военната й интервенция в Украйна. 

 

 

Конфликтът в Украйна и последвалите наказания против Русия провокираха опасения за международна икономическа рецесия. Покачващите се цени на суровините водят до все по-високи разноски за потребителски артикули, сила и храни, което поражда опасения от допустима криза в доста страни и даже от апетит в някои елементи на света. Решението на Русия да премине заплащанията към националната си валута е взето в отговор на невижданите наказания, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници на финансовата система на страната. 

 

Рублата се срина до рекордно ниски равнища, откакто западните страни и Япония блокираха достъпа на Русия до част от интернационалните ѝ запаси. След оповестяването на промяната на валутата предходната седмица рублата доближи най-силното си равнище по отношение на щатския $ и еврото от близо месец насам.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР