Руският президент Владимир Путин смята Русия за истинската Страна на

...
Руският президент Владимир Путин смята Русия за истинската Страна на
Коментари Харесай

Путин: Русия е истинската Страна на изгряващото слънце, а не Япония

Руският президент Владимир Путин счита Русия за същинската " Страна на изгряващото слънце “, защото най-източната част на Чукотка се намира по-източно от Япония, предава ТАСС .

" Географски мисля, че въпреки всичко би трябвало да кажем за Камчатка. По принцип нашите японски съседи и Япония се назовават ​​​​Страната на изгряващото слънце, само че на изток от Япония съгласно мен е единствено Камчатка или Сахалин, даже по-на изток е Нова Зеландия, а на изток от Нова Зеландия е Чукотка. И има единствено 60 километра проток и това е всичко – нататък към този момент е американският континент. В този смисъл Страната на изгряващото слънце е Русия “, съобщи президентът в понеделник на среща с участници в екологичен конгрес, извършен в Камчатка.

Знамето на Япония и символиката на изгряващото слънце имат алегорично значение в Япония от интервала Асука (538–710 година сл. н. е.). Японският архипелаг е на изток от азиатския континент и затова е мястото, където Слънцето " изгрява “. През 607 година сл. н. е. публична преписка, която стартира с " от императора на изгряващото слънце “, е изпратена до китайския император Янг от Суй. Япония постоянно е наричана " Страната на изгряващото слънце “. В творбата от XII век " Приказката за Хейке “ се споделя, че разнообразни самураи носят рисунки на Слънцето на ветрилата си.

Японската дума за Япония е 日本, която се произнася " Нихон “ или " Нипон “ и безусловно значи " произходът на слънцето “. Символът ничи (日) значи " слънце “ или " ден “; " хон “ (本) значи " основа “ или " генезис “. Следователно съединението значи " генезис на слънцето “ и е източникът на известния западен епитет " Земята на изгряващото слънце “. Червеният диск символизира Слънцето, а алените линии са светлинни лъчи, греещи от изгряващото слънце.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР