Руският президент Владимир Путин ще пристигне в Анкара този четвъртък

...
Руският президент Владимир Путин ще пристигне в Анкара този четвъртък
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се разбраха за среща в Анкара на 28 септември

Руският президент Владимир Путин ще дойде в Анкара този четвъртък за среща с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, заяви пресслужбата на Кремъл. Според уеб страницата на съветското президентство двамата са се договорили в телефонен диалог, самодейността за който е била на " съветската страна ", да продължат " подробния продан на отзиви по двустранни и районни въпроси " на срещата си в турската столица.

Путин и Ердоган разискали " сирийската проблематика, в това число в светлината на позитивните резултати, достигнати в хода на шестата Международна среща по въпросите на Сирия в Астана на 14-15 септември ".

На въпросната среща Русия, Турция и Иран се договориха да ускорят основаването на " деескалационна зона " в провинция Идлиб - последния сирийски регион в ръцете на размирен групировки, разнообразни от " Ислямска страна ".

Според известието двамата изтъкнали, " че основаването на четири зони за деескалация в Сирийската арабска република открива път за преустановяване на гражданската война и политическо урегулиране на рецесията въз основа на правилото на суверенитета и териториалната целокупност на страната ".

По-рано в понеделник Путин е разговарял и с президента на Иран Хасан Рохани, с цел да обсъдят миналите диалози в Астана и използването на съглашението за противоречивата нуклеарна стратегия на Техеран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР