Руският президент Владимир Путин ще понесе отговорност за смъртта на

...
Руският президент Владимир Путин ще понесе отговорност за смъртта на
Коментари Харесай

ЕС няма да прости на Путин - ще бъде подведен под отговорност за смъртта на Навални

Руският президент Владимир Путин ще понесе отговорност за гибелта на опозиционния водач Алексей Навални. Това даде обещание ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел след срещата си с вдовицата на Алексей Навални, съобщи Агенция Франс Прес.

" Изразихме най-дълбоките съболезнования на Европейски Съюз към Юлия Навални. Владимир Путин и неговият режим ще бъдат подведени под отговорност за гибелта на Алексей Навални ", написа Жозеп Борел в X.

" Ще продължа да работя за Алексей Навални. Ще продължа да се боря за свободата на нашата страна. И ви приканвам да ме подкрепите ". Това съобщи по-рано през днешния ден брачната половинка на мъченика, погубен от властта в Кремъл, Юлия Навални по време на прочувствено видеообръщение, по време на което едвам сдържаше сълзите си.

" Алексей умря в затворническата колония след 3 години на мъчения и изтезания ", съобщи брачната половинка му. " Но най-важното нещо, което можем да създадем за Алексей и за себе си, е да продължим да се борим, по-отчаяно и по-яростно от преди ", сподели Юлия Навалная.
" Трябва да се възползваме от всяка опция да се борим против войната, против корупцията, против несправедливостта, да се борим за почтени избори и независимост на словото, да се борим да си върнем страната ", добави тя.

Новалная също по този начин даде обещание да разкрие хората, които съгласно нея са умъртвили брачна половинка ѝ, с цел да понесат заслуженото за това закононарушение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР