Руският президент Владимир Путин се споразумя в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин се споразумя в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин и Си говорят за засилване на връзките в енергетиката и финансите

Руският президент Владимир Путин се споразумя в телефонен диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин двете страни да разширят съдействието си в областта на енергетиката, финансите и индустрията, заяви през днешния ден Кремъл, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато Русия е подложена на невиждани наказания от страна на Запада поради нашествието си в Украйна.

" Споразумяхме се да разтеглим съдействието в енергетиката, финансите, индустрията, превоза и други сфери, поради световната икономическа обстановка, която стана по-сложна поради нелегитимната политика на наказания на Запада ", уточни в изказване Кремъл.

" Засегнати бяха въпроси за по-нататъшното развиване на военните и военно-техническите връзки. При разискването на обстановката на интернационалната сцена бе очебийно, че Русия и Китай, както и по-рано, се придържат към общи или много близки позиции, поредно отстояват основополагащите правила на интернационалното право, стремят се към създаване на в действителност многополюсна и обективна система на интернационалните връзки ", уточни пресслужбата на Кремъл.

" Владимир Путин е изложил кардиналните си оценки за обстановката в Украйна и решаваните в хода на специфичната военна интервенция задания. Китайският президент е отбелязал правомерността на предприеманите от Русия дейности за отбрана на жизненоважните национални ползи пред лицето на създаваните от външни сили провокации пред нейната сигурност ", се споделя в изказването.

Си Цзинпин е споделил през днешния ден в диалога с Путин, че всички страни би трябвало да работят за решение на рецесията в Украйна " по виновен метод ", съобщи Ройтерс, като се базира на Китайската централна телевизия.

В диалога Си още веднъж е декларирал готовността на Китай да помогне за споразумяване на обстановката.

Той е споделил на Путин, че Пекин е подготвен да поддържа Москва за решение на значими въпроси, свързани със отбраната на суверенитета и националната сигурност, показва ТАСС.

" Китай е подготвен за тясно стратегическо взаимоотношение с Русия, за оказване на взаимна поддръжка предвид на основни ползи на двете страни, отнасящи се до суверенитета и националната сигурност ", е декларирал Си, представен от китайската телевизия.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР