Руският президент Владимир Путин се сбогува с бившия президент на

...
Руският президент Владимир Путин се сбогува с бившия президент на
Коментари Харесай

Путин се прости с Горбачов на път за Калининград

Руският президент Владимир Путин се сбогува с някогашния президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов в Централната клинична болница (ЦКБ) и постави цветя пред ковчега му. Това заяви пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков, предава РИА Новости.

Путин се отбил през болничното заведение на път за Калининградска област, където по-късно през днешния ден дойде на работно посещаване. Там се чака да изнесе открит урок пред възпитаници.



Официалната цеременония по отдаването на последна респект пред паметта на Горбачов ще се състои на 3 септември, " само че съветският президент няма да може да участва заради претрупан работен график ", изясни Песков.

Михаил Горбачов умря на 30 август в Централната клинична болница в Москва след тежко и дълготрайно боледуване. Политикът с решителен принос за рухването на Желязната завеса в края на 80-те беше последният общоприет секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз, единственият президент на Съюз на съветските социалистически републики, притежател на Нобелова премия за мир.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР