Руският президент Владимир Путин се появи на митинга-концерт, посветен на

...
Руският президент Владимир Путин се появи на митинга-концерт, посветен на
Коментари Харесай

Путин на Лужники с ПВО над главата: Битката е за нашите исторически граници - Свят

Руският президент Владимир Путин се появи на митинга-концерт, отдаден на Деня на бранителите на Отечеството и годишнината от съветската инвазия в Украйна, с цел да разгласи, че се води борба за историческите граници на страната .   По остарял руски бит в   първите редици бяха подредени потърпевши във войната бойци и командири, на които Путин отдели особено място в 4-минутното си слово. Площадът пред стадиона " Лужники " бе охраняван от противовъздушна система " Панцир ". А в обществените мрежи плъзнаха известия за платени участници във всенародното честване, в което уредниците поели ангажимент да съберат 200 000 души.     

" Ние сме тук с вас за това, което всъщност е празник. Но аз знам, преди малко слушайки висшето военно управление на страната, че сега се води борба на нашите исторически граници, за нашия народ ", сподели Путин от сцената.

Според него думите " бранител на Отечеството " имали мощно мистично и сакрално значение.

Пред разветите съветски флагове и лозунги Путин поздрави героично сражавалите се на фронта в Украйна и уточни, че те са " подкрепени от цялата страна, което значи, че всеки, който прави това в някаква степен, също е бранител на Отечеството ".

Путин добави, че съветските деца, които пишат писма в поддръжка на военнослужещите, също са бранители на родината.

Той изпрати и особено обръщение: Днес, защитавайки нашите ползи, защитавайки нашия народ, защитавайки нашата просвета, език, територия, всички наши хора са бранители на Отечеството. Поклон пред всички!

Думата получиха и воювали в Украйна съветски бойци, които описаха за дейностите " нацистите " и " терористите ".

В разнообразни телевизионни канали и обществени мрежи се появиха известия, че на феновете на концерта са обещани 500 рубли за наличието им. Учениците са били освободени от образователни занятия, а на бедните са били обещани и безвъзмездни хранителни пакети.

Moscow Times заяви, базирайки се на свои източници, че на концерта ще участват към 70% от работещите в публичния бранш на Москва и Московска област.

" Честно казано, мисля, че това е неуместно. Ние би трябвало да отидем и нищо не можем да създадем по въпроса. Властите употребяват обстановката за своите пропагандни цели, с цел да основат (масовост) в очите на Z-патриотите и тези, които гледат телевизия. Аз не бих отишъл там непринудено ", цитира вестникът думите на един от събеседниците си.

Твърди се, че на феновете е било неразрешено да идват, облечени в композиция от жълто и синьо - цветовете на украинското знаме. Доброволци от разнообразни патриотични организации организират майсторски класове за потребление на оръжие на площада пред стадион " Лужники ". Открита е полева кухня.

 На Лужники имаше и полева кухня. Снимка: Новая-Европа

Потребители на обществените мрежи са забелязали, че на Врабешките хълмове край " Лужники " преди концерта е ситуирана система за противовъздушна защита " Панцир-С1 ".

След поредност от детонации на съветски военни летища в края на предходната година, които бяха приписани на украински безпилотни самолети, системите за противовъздушна защита започнаха да се слагат демонстративно в Москва - по-специално на покрива на постройката на Министерството на защитата. Досега не е имало информация за инсталирането на такава система на Воробьови гори, разяснява Би Би Си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР