Руският президент Владимир Путин се опита да прекрати боевете между

...
Руският президент Владимир Путин се опита да прекрати боевете между
Коментари Харесай

Путин призовава за спокойствие в конфликта между Азербайджан и Армения

Руският президент Владимир Путин се опита да приключи боевете сред Армения и Азербайджан, откакто граничните конфликти убиха минимум 49 арменски бойци и породиха страхове от нова пълноценна война в някогашния Съветски съюз. Русия, Съединените щати и Франция приканиха за въздържаност след най-смъртоносните борби, откогато Армения и Азербайджан водеха шестседмична война за оспорвания анклав Нагорни-Карабах през 2020 година

Армения заяви, че няколко града покрай границата с Азербайджан, в това число Джермук, Горис и Капан, са били обстрелвани в ранните часове на деня. Ереван съобщи, че е дал отговор на това, което назова " огромна провокация " от страна на Азербайджан. Баку твърди, че е бил атакуван от Армения.

" Трудно е да се надцени ролята на Руската федерация, ролята на Путин ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Президентът естествено поставя всички старания, с цел да помогне за деескалация на напрежението по границата ", уточни Песков.

Русия, която ръководи военна база в Армения, изпрати хиляди миротворци в района през 2020 година като част от договорка за преустановяване на война, по време на която Азербайджан направи обилни териториални придобивки в и към Нагорни-Карабах.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР