Руският президент Владимир Путин с най-категорични резултат от края на

...
Руският президент Владимир Путин с най-категорични резултат от края на
Коментари Харесай

Комунист, новобранец, националист. Kого победи Путин на президентските избори

Руският президент Владимир Путин с най-категорични резултат от края на Съветския съюз насам. Той ще продължи да ръководи страната си с нов шестгодишен мандат най-малко до 2030 година Така ще надмине близо 30-годишното ръководство на руския деспот Йосиф Сталин.

Очакваната победа на Путин пристигна на фона на продължаващата към този момент две години непредизвикана военна инвазия в Украйна и при неналичието на отявлени опозиционни претенденти на вота. Всички по-сериозни съперници на президента, а най-сериозният му критик - Алексей Навални , седмица преди вота.

Данните на съветската Централна изборна комисия при обработени 99,65% % от бюлетините демонстрират, че Путин получава 87,32% от гласовете.

Далеч зад него останаха останалите трима претенденти, излъчени от необятно известната " систематична съпротива ", която в действителност утвърждава политиката на Кремъл. Става въпрос за Николай Харитонов от Комунистическата партия на Руската федерация, Владислав Даванков от партия " Нови хора " и Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия. Ето какво знаем за тях.
Застаряващият болшевик
75-годишният Николай Харитонов е почитан член на Комунистическата партия , който от 1993 година е народен представител в Държавната дума, долната камара на съветският парламент. През 2004 година се кандидатира за президент, като остана втори след Путин с 13,7% от гласовете.
 Николай Харитонов
Харитонов е някогашен началник на колхоз - селскостопански колектив по времето на Съюз на съветските социалистически републики. Той поддържа войната на Русия против Украйна и по време на акцията си не е подлагал на критика поименно Путин. Харитонов отправяше сдържани обръщение, като посещаваше музеи, срещаше се с дребни групи гласоподаватели и поднасяше венци пред руски и съветски монументи, вместо да провежда огромни манифестации.

По време на предизборните си срещи Харитонов нормално подлагаше на критика капиталистическия завой на Русия, възхваляваше руските достижения и призоваваше за възобновяване на името на Волгоград от руската ера - Сталинград. Николай Харитонов получи 4,3% от гласовете.
Новобранецът
40-годишният Владислав Даванков е народен представител в Държавната дума от партията " Нови хора " . Той е най-младият претендент, като възрастта му надвишава единствено с пет години над минималните години, които би трябвало да е навършил всеки претендент за президент на Русия.

Даванков е някогашен предприемач, който се дефинира като релативно демократичен. Той подлага на критика репресиите на държавното управление против медиите и свободата на изложение, като споделя, че те имитират репресиите от руската ера, и приканва за облекчение на държавния напън върху бизнеса.
 Владислав Даванков
Даванков предложи да поддържа мирните договаряния с Украйна, само че " при нашите условия и без оттегляне ", което значи, че Русия няма да отстъпи окупираната от нея територия.

Той се кандидатира за кмет на Москва през 2021 година, като съгласно формалните резултати остана четвърти с 5,3% от гласовете. Сега за Даванков гласоподаваха 3,8% .
Като Жириновски
56-годишният Леонид Слуцки е ръководител на неопределено наречената дясна Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР), чието управлението пое, националистът Владимир Жириновски .

Слуцки също е народен представител в Държавната дума, само че от 1999 година насам. В тази си роля той интензивно поддържа външната политика на Путин, в това число нахлуването в Украйна. През 2018 година няколко журналистки го упрекнаха в полов тормоз. Той отхвърля обвиняванията им.
 Леонид Слуцки
Слуцки води акцията си, придържайки се към наследството на Жириновски, който непроменяемо се подрежда измежду най-доверените политици на Кремъл. Лозунгът на акцията му гласеше: " Делото на Жириновски е живо " .

Много преди пълномащабната експанзия на Москва против Киев Жириновски призоваваше Кремъл да завземе елементи от Украйна и други някогашни руски страни. Слуцки събра на изборите поддръжка от 3,20%.

Голяма част от гласовете за така наречен опозиционни претенденти идват от секции в чужбина. От екипа на умрелия в пандиза съветски опозиционер и брачната половинка му Юлия оповестиха алегоричен митинг с гласоподаване на всички съветски жители тъкмо в 12.00 ч. в неделя. Такъв.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР