Руският президент Владимир Путин разпореди днес шокови мерки в подкрепа

...
Руският президент Владимир Путин разпореди днес шокови мерки в подкрепа
Коментари Харесай

Русия забранява от днес валутните преводи към чужбина

Руският президент Владимир Путин разпореди през днешния ден шокови ограничения в поддръжка на рублата, която означи исторически най-малко по отношение на $ и еврото след западните наказания, съобщи Франс прес. 

Според декрет, оповестен на уеб страницата на Кремъл, на жителите на Русия от през днешния ден, 1 март, се не разрешава да вършат валутни преводи към чужбина.  

Освен това съветските експортьори ще би трябвало да обръщат 80% от валутните доходи, начислени по сметките на резиденти от 1 януари, в рубли и да продължат да поддържат коефициент на ликвидност от 80% в рубли в бъдеще.

Обявяването на тези фрапантни ограничения идва в миг, когато съветската стопанска система се пробва да ускори отбраната си против глобите, оповестени от западните страни в отговор на нашествието на Москва в Украйна.

Съединени американски щати, Европейският съюз и редица други страни оповестиха, че ще изключат някои съветски банки от интернационалната банкова система за заплащания SWIFT и ще спрат всевъзможни транзакции с Руската централна банка.

Тази последна мярка има за цел да обезврежда част от големите валутни запаси, които Русия е натрупала през последните години, най-много с помощта на приходите от продажбата на нефт.

Продажбата на задгранична валута е един от главните принадлежности, употребявани от страните, които желаят да поддържат националната си валута. Рублата се срина през днешния ден по отношение на $ и еврото при отварянето на пазарите, достигайки рекордно ниски равнища.

Западните наказания към този момент накараха Руската централна банка да увеличи внезапно главната си рента през днешния ден до 20 %, с цел да ограничи инфлацията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР