Руският президент Владимир Путин призова традиционно мъжките професии да наемат

...
Руският президент Владимир Путин призова традиционно мъжките професии да наемат
Коментари Харесай

Путин кахърен - Русия остана без работна ръка

Руският президент Владимир Путин прикани обичайно мъжките специалности да наемат повече дами, с цел да се понижи огромният дефицит на работна ръка, остър от хилядите бойци, призовани да се бият в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

От години Русия страда от понижаване на работната мощ заради трайно ниската раждаемост, което се задълбочи от спора в Украйна.

Мобилизирането на стотици хиляди мъже ги извади от пазара на труда и накара доста от най-образованите пластове на популацията да изоставен страната.

" Момичетата съставляват голям запас за Русия. В секторите, в които те към момента не работят, би трябвало да се употребява оптимално техният капацитет ", сподели Путин.

Путин похвали дамите, които учат, с цел да се причислят към военновъздушните сили.

" В нашите летателни учебни заведения девойки към този момент летят на бойни самолети. Министърът на защитата заяви, че те се оправят ослепително, до момента в който постоянно е изглеждало, че това е чисто мъжка специалност “, добави той.

" Днес всички граници се заличават. "

Но съветският водач, дълготраен бранител на по този начин наречените обичайни полезности, нюансира коментара си.

" Разбира се, има някои ограничавания, свързани със здравето, анатомията, може би със фамилията ", продължи Путин.

" Ако има дълга командировка... при кого ще останат децата? ", запита той.

Въпреки това той съобщи, че тези въпроси " могат да бъдат решени " и рестриктивните мерки за работата на дамите би трябвало да бъдат отстранени.

Коментарите на Путин пристигнаха няколко дни, откакто той стартира акция за преизбиране на президент, която се чака да му разреши да остане в Кремъл най-малко до 2030 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР