Руският президент Владимир Путин призова днес Запада незабавно да изпълни

...
Руският президент Владимир Путин призова днес Запада незабавно да изпълни
Коментари Харесай

Путин: Русия не заплашва никого, Западът нагло ни изигра

Руският президент Владимир Путин прикани през днешния ден Запада неотложно да извърши настояването на Москва за даване на гаранции в областта на сигурността, съобщи Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това следва да са гаранции, че Украйна няма да бъде призната в НАТО и че няма да бъдат разполагани оръжия на алианса в някогашната руска република.

На годишната си конференция Путин изрази оптимизъм по отношение на договарянията със Съединени американски щати, които се чака да стартират в Женева идващия месец, само че предизвести, че Москва се надява разискванията да доведат до бързи резултати.

" Ние ясно и тъкмо им дадохме да схванат, че всякакво по-нататъшно разширение на НАТО на изток е недопустимо ", сподели той.

" Ние ли слагаме ракети покрай границите на Съединени американски щати? ", попита Путин. " Не, Съединени американски щати идват до дома ни със своите ракети. Те към този момент са на прага на нашия дом. Прекалено ли е да желаеме да не бъдат разполагани нападателни системи покрай дома ни? ", съобщи той.

В отговор на журналистически въпрос дали може да даде гаранция, че Русия няма да нахлуе в Украйна, Путин отговори: " Вие сте тези, които би трябвало да ни дадете гаранции и то неотложно, незабавно, а не да водим безсмислени диалози за това десетилетия наред. "

" Как биха реагирали американците, в случай че ние сложим наши ракети на границите на Съединени американски щати с Канада или с Мексико? ", попита той.

Според него Западът " измами, безочливо изигра " Москва, като й е даде устни гаранции през 1990-те години, че няма да уголемява НАТО на изток, а след това разшири алианса, като включи в него някогашните страни от руския блок в Централна и Източна Европа и балтийските страни.

" Не сме ние тези, които заплашваме някого ", сподели Путин. " Ние ли дойдохме до граници на Съединени американски щати и Англия? Не, те пристигнаха при нас, а в този момент споделят, че Украйна ще бъде в НАТО ", посочи той.

Руският президент упрекна Запада, че се пробва да основава антируски настроения в Украйна, като я " укрепва непрекъснато с съвременни оръжия и промива мозъците на популацията ".

По думите му Русия не може просто да стои и да гледа евентуалните закани за сигурността й, в случай че вероятно бъдат ситуирани западни оръжия в Украйна.

Според съветския президент западните оръжия могат да насърчат войнствено настроените детайли в Украйна да се опитат да си върнат контрола върху сепаратистките райони по силов метод и даже да си върнат Крим, анексиран от Русия през 2014 година

По думите му паниката, която Западът показва по отношение на вероятно съветско навлизане в Украйна, може да е въведения към възможен опит на Киев да стартира нахлуване против сепаратистите.

Пресконференцията на съветския президент продължи съвсем четири часа и на нея бяха наранени също по този начин редица вътрешнополитически въпроси.

Той отхвърли рецензиите против Русия поради определянето на голям брой сериозни медии и деятели като " задгранични сътрудници ".

Попитан за основния си политически зложелател, намиращия се в пандиза Алексей Навални, президентът още веднъж отхвърли изказванията, че съветските управляващи стоят зад отравянето на опозиционния водач с нервнопаралитично вещество предходната година.

Путин даде обещание длъжностните лица, взели участие в изтезаването на пандизчии в съветските затвори, да бъдат изправени пред правораздаването, само че посочи, че сходни проблеми има и в други страни.

Той разкритикува дипломатическия протест на Съединени американски щати против Олимпийските игри в Китай следващата година, като го разказа като неточност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР