Руският президент Владимир Путин призова днес Федералната служба за сигурност

...
Руският президент Владимир Путин призова днес Федералната служба за сигурност
Коментари Харесай

Путин нареди на службите да се справят с последиците от западните санкции

Руският президент Владимир Путин прикани през днешния ден Федералната работа за сигурност (ФСС) да помогне на съветските компании да се оправят със западните наказания и да разширят активността си на нови пазари по света, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В опит да разбият съветската стопанска система и да накарат Путин да промени курса си, страните от Запада постановиха тежки наказания на Русия, малко откакто даде начало на нашествието си в Украйна през февруари 2022 година

Путин съобщи, че съветската стопанска система се развива макар глобите, като е отбелязала растеж от 3,6% през миналата година, а производството на артилерийски снаряди в страната доста задминава западното.

По време на годишното съвещание на колегията на ФСС в Москва след безапелационната си победа на президентските избори в неделя Путин съобщи, че разследващата организация би трябвало да работи с други държавни органи, с цел да засилят сигурността на банковата и финансовата система.

Той прикани ФСС „ да даде поддръжка на съветските компании, които интензивно се развиват, макар основаните трудности и които учат нови пазари, само че се сблъскват с намерено враждебни дейности “ от Запада.

„ Да, те ни основават краткотрайни проблеми “, съобщи Путин, като добави, че е приказвал с държавното управление по какъв начин глобите въздействат на огромните планове. „ Но всичко, несъмнено, ще бъде направено по този начин или другояче “, добави съветският президент.

По време на съвещанието Путин прикани, представен от ТАСС, да се уголемяват и опциите за превантивно реагиране на цифровите закани и с цел да ускори отбраната на осведомителната инфраструктура на Русия. За задачата, съгласно него, е нужна дейна работа с съветската просвета и с новаторския бизнес.

Според президента обезпечаването на икономическата сигурност на Русия и битката с корупцията също би трябвало да останат в полето на деяние на ФСС.

Президентът на Русия Владимир Путин също по този начин подреди на ФСС да ускори бойните благоприятни условия на граничните войски на страната – както на суша, по този начин и по море, изключително в района на Черно море.

„ Трябва и в бъдеще да ускоряваме бойните благоприятни условия на граничните органи, успеваемостта на мобилните групи. При това освен в сухопътните сектори, само че и на морските посоки. Преди всичко, несъмнено, през днешния ден това се отнася за Черно море “, съобщи президентът.

Същевременно Путин съобщи, че работата по усилването на кадровите и техническите благоприятни условия на ФСС в присъединените от Русия територии на Украйна в Донбас и по северното черноморско крайбрежие би трябвало да бъде продължена.

„ Подчертавам, че е значимо изцяло да владеем обстановката на място, опирайки се на поддръжката на жителите, на нашия опит в битката против интернационалния тероризъм. И, несъмнено, би трябвало изцяло и в стеснен контакт да работим с локалните управляващи “, съобщи Путин. Той прикани ФСС да ускори антитерористичната си активност, тъй като „ съперникът е мощен и рисков и в неговия боеприпас има необятни осведомителни, механически и финансови благоприятни условия “.

 

Същевременно той сложи задачата изрично да се пресичат „ опитите да се предизвикат безредици и междунационални спорове “, а също „ да се употребява русофобия или каквато и да е друга идеология на нетърпимостта “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР