Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където
Коментари Харесай

Траур в Русия! Путин сведе глава пред жертвите в Кемерово!

Руският президент Владимир Путин дойде в сибирския град Кемерово, където в неделя в огромен пожар в търговски център починаха 64 души. Владимир Владимирович посети мястото на нещастието и изслуша отчетите на службите за изключителни обстановки и на управляващите на региона, съобщи ТАСС.

Путин постави цветя покрай стена при комерсиалния център "Зимна вишна " в Кемерово. На това място локалните поданици също поставят цветя, свещи и играчки в импровизиран израз на респект пред починалите. Много деца са били измежду шестдесет и четиримата починали в пожара в неделя.

Стопанинът на Кремъл разкритикува ограниченията на сигурност в комерсиалния център. "Случилото се не са бойни дейности или непредвидена детонация на метан в миньорска шахта. Хората са пристигнали да си починат, деца включително. Говорим за демографията и губим толкоз хора и то за какво? Заради незаконна немарливост, поради разхайтеност ", сподели той.

От през днешния ден до 29 март в Кемеровска област е разгласен печал. Днешният ден е погребален и в Приморския край.

64 са доказаните досега жертви на пожара в търговско-развлекателния център. Голям брой тела остават под руините на постройката. За идентифицирането им ще е нужна ДНК-експертиза.

40 души са потърсили здравна помощ като множеството са прегледани и освободени за домашно лекуване. 11 остават в болница, а 11-годишно момче е в сериозно положение. Родителите му и по-малкото дете в фамилията са починали.

По първични данни огънят е горящ на четвъртия етаж на комерсиалния център, което е довело до срутване на покрива. Работи се по няколко версии като предпочитаната е нередовен електрически кабел, съобщи организация "Интерфакс ", базирайки се на източник от службите за механически контрол.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР