Руският президент Владимир Путин предупреди, че всеки пряк сблъсък на

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че всеки пряк сблъсък на
Коментари Харесай

Путин предупреждава за глобална катастрофа, ако войски на НАТО и Русия се сблъскат


Руският президент Владимир Путин предизвести, че всеки директен конфликт на войски на НАТО с Русия може да докара до световна злополука , написа " Индипендънт ".

Говорейки на конференция в казахстанската столица Астана в петък, Путин също съобщи, че не съжалява за нахлуването в Украйна и че частичната готовност на войски от Русия би трябвало да завърши до две седмици.

Той сподели, че ще бъдат , което е по-малко от цифрата от 300 000, в началото представена от министерството на защитата, когато заповедта беше оповестена предишния месец.

Общо 33 000 от тях към този момент са във военни елементи и 16 000 вземат участие в бойни дейности, сподели Путин.

Запитан за разширението на войната до пряк конфликт сред съветските и натовските войски , Путин сподели: " Въвеждането на войски в директна борба с съветската войска е доста рискова стъпка, която може да докара до световна злополука. "
 Русия убеждава, че не желае да унищожава Украйна
Русия убеждава, че не желае да унищожава Украйна

Путин изключва нови масирани удари против страната

Той добави: " Надявам се тези, които приказват за това, да имат задоволително разсъдък да не подхващат сходни стъпки . "

Нарастват опасенията, че войната може да ескалира и се твърди, че даже може да се трансформира в нуклеарен спор.

Путин също по този начин съобщи, че " няма потребност " от по-нататъшни " масирани удари " против Украйна , заради обстоятелството, че множеството от по този начин наречените избрани цели са били изумени.

Това идва след офанзивите на Русия в понеделник против цивилни региони на Украйна, в това число елементи от столицата Киев, където ракета падна в детска площадка.

Атаките явно са възмездие от страна на Русия за детонацията на камион-бомба, избухнала на моста, свързващ Русия с Крим. Експлозията на Керченския мост последва напредъка на Украйна в окупираните от Русия региони в източната и южната част на страната в поредност от контраофанзиви, които възвърнаха доверието на Украйна и смутиха съветската войска.

Кремъл е изправен пред засилени рецензии в Русия за метода, по който се оправя с войната с Украйна .

Доклади в съветските медии разказват опити за събиране на мъже без съответния опит, в това число такива, неприемливи за работа по медицински аргументи  и принуждаването им да се запишат.

В резултат на заповедта за готовност на Путин десетки хиляди мъже напуснаха Русия , бягайки през границите към прилежащите страни.
 Путин и Милошевич копаят една и съща кървава вадичка
Путин и Милошевич копаят една и съща кървава вадичка

Приликите сред сръбската и съветската войни са на първо място идеологически. Путин и Милшевич - двамата наследници на две някогашни империи, разпалиха национализма и издигнаха на фундамент възприятията на оскърбление и отмъщение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР