Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще има проблеми със

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще има проблеми със
Коментари Харесай

Путин заплаши Финландия, че ще има проблеми

Руският президент Владимир Путин предизвести, че ще има " проблеми " със прилежаща Финландия, откакто тя се причисли към НАТО по-рано тази година, написа CNN.

Присъединяването на Финландия към НАТО бележи огромна смяна в пейзажа на сигурността в Северна Европа и добави към 1300 километра към границата на Aлианса с Русия, отбелязва американският ефирен канал.

Това беше и удар за президента Путин, който от дълго време предупреждаваше против разширението на НАТО.

" Те (Западът) взеха Финландия и я въвлякоха в НАТО! Защо, имахме ли разногласия с Финландия? Всички разногласия, в това число тези от териториално естество в средата на XX век, са решени от дълго време “, означи Путин в изявление, оповестено в неделя.

" Нямаше проблеми, само че в този момент ще има, тъй като в този момент ще създадем Ленинградски боен окръг там и несъмнено ще съсредоточим там военни елементи “, добави Путин в изявление за съветската държавна телевизия " Россия 1 “.

Путин също отхвърли като " цялостни нелепости “ забележките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който по-рано този месец предизвести, че Путин " ще продължи “, в случай че превземе Украйна, предполагайки, че Русия в последна сметка може да нападна съдружник в НАТО и да въвлече американски войски в спор.

Руският водач съобщи, че Русия " няма причина, нито интерес, нито геополитически интерес, нито стопански, нито политически, нито боен, да се бие със страните от НАТО “, добавяйки, че Москва няма никакви териториални искания към страните от НАТО.

" Няма предпочитание да скапваме връзките с тях (страните от НАТО), ние сме заинтригувани да развиваме връзките “, добави Путин.

Финландия стана 31-ият член на НАТО, когато се причисли през април, удвоявайки директната граница на Алианса с Русия.

Още преди Путин да стартира нашествието си в Украйна, той изиска НАТО да ограничи разширението си. И въпреки всичко точно войната " промени средата за сигурност на Финландия “, стимулирайки желанието на скандинавската нация да се причисли към Съюза, както изясни президентът Саули Ниинистьо през май 2022 година, когато разгласи, че страната му ще се стреми да се причисли.

В рамките на няколко месеца след използването му финландското държавно управление съобщи, че ще похарчи към 143 милиона $ за създаване на ограда по източната граница на Финландия с дължина 1300 километра с Русия, която преди имаше слаба отбрана.

Финландия още веднъж затвори всички Граничен контролно-пропусквателен пункт с Русия тази седмица поради изказвания, че стотици хора се пробват да преминат без виза, напомня " Фокус ".

След като беше оповестено друго затваряне предишния месец, финландският министър председател Петери Орпо упрекна Русия, че " разрешава инструментализирането на хора и ги насочва към финландската граница при сурови зимни условия. Финландия е решена да постави завършек на този феномен “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР