Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни за Великден и

...
Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни за Великден и
Коментари Харесай

Путин поздрави православните християни за Великден

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни за Великден и означи, че духовенството постоянно е оставало с народа - както и в този момент, в изискванията на провокации. Поздравлението на президента е оповестено на уеб страницата на Кремъл, съобщи ТАСС.

„ Духовните пастири постоянно са били с народа и през днешния ден, изправени пред съществени провокации, християнските религиозни организации оказват ефикасна, безкористна помощ на нуждаещите се от поддръжка и внимание “, акцентира съветският водач. Путин също по този начин означи „ креативната, плодотворна работа на Руската православна черква и другите християнски деноминации “ за опазване на историческото, културно и духовно завещание на Русия.

Президентът Владимир Путин, дружно с кмета на столицата Сергей Собянин и десетки московски миряни участваха на празничното пасхално свещенодействие за Възкресение Христово, отслужено от главата на Руската православна черква Патриарх Кирил, съобщи Ройтерс.



Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил по време на нощната Великденска работа в храма „ Христос Спасител “ се помоли интензивно за отбраната на „ свещените граници “ на Русия, която през днешния ден минава през „ съдбовни тествания “, прибавя ТАСС. " Днес се молим изключително за нашата съветска страна, която минава през сложни, може би в прочут смисъл съдбовни тествания. Молим Господа да пази свещените граници на нашата земя “, сподели патриархът в проповедта след литургията за Възкресение Христово. Той означи, че през днешния ден вярващите би трябвало да се молят по едно и също време и „ за властта, и за армията “, и за тези, които през днешния ден, в спокойно за мнозина време, „ губят освен здравето, само че и живота си, защитавайки Отечеството ". Предстоятелят на Руската православна черква изрази вяра, че Господ ще спре „ междуособицата “ сред Русия и Украйна и че през сегашните тежки тествания ще се укрепи още повече вярата и вярата на хората в Бога.

Путин, в чийто светоглед православието заема главно място, постоянно участва на богослуженията за огромните църковни празници. На Рождество той нормално посещава по-малки храмове край Москва в по-тесен кръг. На Възкресение съветският президент нормално отива в златокуполната катедрала " Христос Спасител ", която е издигната отначало след разпадането на Съветския съюз и се трансформира в знак на симбиотичните връзки сред страната и Православната черква в Русия, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР