Руският президент Владимир Путин поздрави някои световни лидери за Рождество

...
Руският президент Владимир Путин поздрави някои световни лидери за Рождество
Коментари Харесай

Путин пропусна да поздрави западните лидери за Нова година, от ЕС поздрави само Орбан

Руският президент Владимир Путин поздрави някои международни водачи за Рождество Христово и Нова година, като пропусна да изпрати приветствени адреси на западните водачи. От Европа той поздрави единствено Виктор Орбан и Александър Вучич. Това оповестиха съветски медии.

Традиционно измежду поздравениите са водачите на страните от Общност на самостоятелните страни Оперативно-наблюдателно дело (с изключение на Молдова и Украйна) и водачите на Абхазия и Южна Осетия. Путин е отбелязал високото равнище на взаимоотношение и съдействие сред Русия и тези страни, значимостта на съдействието и укрепването на връзките. Президентът на Руската федерация е обърнал особено внимание на значимостта на интеграцията в евразийското пространство.

Путин е поздравил и водачите на Китай, Индия, Виетнам и Лаос, Боливия, Бразилия, Венецуела, Куба и Никарагуа, Сирия, Турция и Южна Африка, съгласно оповестения лист. В листата няма западни водачи, от европейските си сътрудници съветският президент е отправил поздравления единствено към президента на Сърбия и премиера на Унгария.

Путин също е поздравил папа Франциск и няколко някогашни ръководители на непознати страни и държавни управления, в това число предходния френски президент Никола Саркози и някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР