Руският президент Владимир Путин подписа закона, който може да посочи

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона, който може да посочи
Коментари Харесай

Путин подписа закона за чуждите медии

Руският президент Владимир Путин подписа закона, който може да уточни непознати медии като сътрудници, съобщи ТАСС. На 15 ноември документът мина през Долната камара (Дума) на съветския парламет и беше подсилен седмица по-късно от Горната камара.

 © Българска телеграфна агенция
Законът дефинира непознатите медии като сътрудници, в случай че получават финансиране от чужбина. С сходен статут, медиите ще бъдат подложени на повече рестрикции и отговорности. Подобна мярка сега съществува тези неправителствени организации, които също са посочени като непознати сътрудници.

BBC показва, че медиите, избрани като непознати сътрудници, би трябвало да показват това в ефира и интернет страниците си.

Мярката е директен отговор на наостяването на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съветският канал RT да се записва като непознат сътрудник в Съединени американски щати, поради хипотетичната съветска интервенция в изборите за президент в Съединени американски щати през 2016 година

Според депутати от Горната камара на съветския парламент, законът не постанова цензура, а включва спомагателни отговорности за непознатите всеобщи медии, съобщи ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР