Руският президент Владимир Путин подписа указ за удължаване до края

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за удължаване до края
Коментари Харесай

Путин продължи руските контрасанкции до края на 2023 година

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за удължение до края на 2023 година на указа от 2014 година за контрасанкциите, включващи главно възбрана на вноса на хранителни артикули , предава ТАСС.

" Да се удължи от 1 януари до 31 декември 2023 година действието на някои специфични стопански ограничения, планувани с Указ на президента на Руската федерация от 6 август 2014 година № 560 " За използването на някои специфични стопански ограничения за да подсигурява сигурността на Руската федерация " <...> ", се споделя в изказването. документ, оповестен във вторник на формалния интернет портал за правна информация.

На 6 август 2014 година съветският президент Владимир Путин подписа декрет " За използването на някои специфични стопански ограничения за обезпечаване на сигурността на Руската федерация ". На идващия ден въз основа на документа съветското държавно управление наложи възбрана за импорт от Съединени американски щати, Европейския съюз, Норвегия, Австралия и Канада на редица месни и млечни артикули, риба, зеленчуци и плодове. По-късно, на 13 август 2015 година, държавното управление на Руската федерация добави Албания, Черна гора, Исландия, Лихтенщайн и Украйна към листата на страните, за които има възбрана за импорт на селскостопански артикули, първични материали и храни в Русия (санкциите против започнаха да работи от 1 януари 2016 г.).

След като страните от Европейския съюз се споразумяха за против Русия, цената на всички търговски ограничавания, пресмята Европейската комисия.

Тази сума се равнява на 40% от общия оборот на артикули и услуги сред Москва и Европейски Съюз за 2021 година

Уточнява се, че под тази сума Европейска комисия схваща размера на двустранната търговия сред Русия и страните от Европейски Съюз, който е съществувал през предходната година, само че в този момент е неосъществим заради формалните наказания.

Очакванията на Европейска комисия са, че новите наказания ще обиден съветския импорт в Съюза на стойност 7 милиарда евро . Ограниченията върху доставките от Русия се правят оценка общо на близо 90 милиарда евро.
 Русия е най-санкционираната страна в света
Русия е най-санкционираната страна в света

Тя задмина Иран по този показател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР