Руският президент Владимир Путин подписа указ за помилване на израелско-американската

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за помилване на израелско-американската
Коментари Харесай

Путин помилва израелката, осъдена на 7,5 г. затвор за 9,6 г канабис

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за опрощение на израелско-американската гражданка Наама Исахар, наказана в Русия за владеене на опиати, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от Ройтерс.

26-годишната Исахар бе арестувана на 9 април 2019 година при директно прекосяване през московското летище "Шереметиево ", където в багажа й бяха открити 9,6 грама марихуана. През октомври тя беше наказана от московски съд на седем години и половина затвор, а на 26 януари публично подаде молба за опрощение, отбелязва ТАСС.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху благодари "на своя другар президента Путин, че помилва Наама Исахар ".

Освобождаването на младата израелка идва след застъпничеството и на премиера, и на президента на Израел. Израелски чиновници пък разясниха, че Русия употребява случая, с цел да упражни напън за освобождението на хипотетичен съветски хакер, който се намира в процедура по екстрадиция от Израел в Съединените щати.

Помилването на Исахар бе предизвестено на 23 януари, когато Путин бе в Ерусалим по случай 75-ата годишнина от освобождението на нацисткия концентрационен лагер "Аушвиц " и откриването на монумент в чест на бранителите на Ленинград.

Тогава съветският президент се срещна и с майката на Наама Исахар. След срещата си с нея Путин сподели, че всичко с щерка й ще бъде наред.

"Срещнах се с майката на Наама. За мен е ясно, че Наама е от доста положително и порядъчно семейство. Известна ми е позицията на премиера (на Израел), който моли да се вземе решение по случая. Всичко това безспорно ще се има поради при взимането на дефинитивно решение. Майката доста се тормози, виждам това. Казах й и желая да повторя - всичко ще бъде наред ", посочи Путин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР