Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който допуска т.нар.

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който допуска т.нар.
Коментари Харесай

Путин разреши плащания на газови задължения от неприятелски държави в чужда валута


Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който позволява така наречен вражески страни, участващи в глобите против Руската федерация, да се издължават за доставките на природен газ в непозната валута, оповестява БНР.

Указът излиза осем месеца, откакто " Газпром " спря доставките за България заради отхвърли за заплащане в рубли и ден преди приключването на контракта за доставки от съветската компания.

Президентският декрет влиза в действие от през днешния ден. В него се прецизира, че заплащанията за получения природен газ би трябвало да се превеждат по банкова сметка на доставчика във валутата, която е посочена в контракта. С новия декрет се внасят промени в предходния, който датира от първи април и който задължаваше определяните от Москва като вражески страни да заплащат за съветските газови доставки в рубли. Предложената скица предвиждаше потребителите на синьо гориво да превеждат долари и евро по сметки в съветската " Газпромбанк ", която да конвертира валутата в рубли на Московската борса. Тогава Владимир Путин предизвести, че в случай че европейските клиенти на " Газпром " не одобряват новите правила, то настоящите контракти ще бъдат прекъснати. " Ако не постъпят такива заплащания, то ще считаме това за несъблюдение на отговорностите от страна на купувачите. С всички произлизащи от това последствия. Никой нищо не ни продава гратис. Ние също не имаме намерение да се занимаваме с щедрост. Тоест настоящите контракти ще бъдат прекъснати ", сподели тогава той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР