Руският президент Владимир Путин подписа днес закон, който дава право

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес закон, който дава право
Коментари Харесай

Владимир Путин ще може да стане пожизнен сенатор след президентския постл

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден закон, който дава право на някогашни президенти на страната да стават пожизнени сенатори (членове на Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент), откакто изоставен поста си. Това се споделя в известие на държавния уеб страница.
Приемането на този закон става, откакто по-рано тази година бяха осъществени значими конституционни промени, инициирани от самия Путин, които внасят основни промени в политическата система на Руската федерация. Едно от тях ще разреши на Путин да се кандидатира за още два 6-годишни президентски мандата, в случай че пожелае. При предходното състояние след приключването на настоящия му мандат през 2024 година той трябваше да напусне Кремъл.
 Путин: Целият свят е едно семейство, само че то има своите черни овце Путин: Целият свят е едно семейство, само че то има своите черни овце
Руският президент Владимир Путин се базира на думите на индийския министър председател Нарендра Моди, че целият свят е едно семейство, само че добави, че...
Извършващите се в Русия законодателни промени се следят деликатно на Запад за знаци, които биха могли да подскажат какви са желанията на президента след приключване на настоящия му мандат, който е втори подред и четвърти като цяло.
Според влезлия в действие през днешния ден закон президентът ще може персонално да назначава до 30 сенатори в Съвета на федерацията, от които не повече от седем - пожизнено, а останалите - с 6-годишен мандат (единствените живи президенти на Русия все още са Владимир Путин и Дмитрий Медведев - бел. ред).
Бившият президент също може да стане доживотен сенатор след отдръпването си при приключването на мандата му или предварително, в случай че самичък пожелае.
Според различен към този момент признат, само че още неподписан от президента закон, някогашните президенти ще получават доживотен имунитет от правосъдно гонене за каквито и да са нарушавания през целия им живот, а освен до момента в който са били на най-високия държавен пост.
 Нагорни Карабах: Победа за Путин, неуспех за Запада Нагорни Карабах: Победа за Путин, неуспех за Запада
След съвсем месец и половина войната в Нагорни Карабах завърши. Обявеното от Азербайджан, Армения и Русия съглашение за преустановяване...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР