Руският президент Владимир Путин, подобно на папата, смята преговорите за

...
Руският президент Владимир Путин, подобно на папата, смята преговорите за
Коментари Харесай

Песков: Руският президент Владимир Путин, подобно на папата, смята преговорите за предпочитан път

Руският президент Владимир Путин, сходно на папата, счита договарянията за желан път за контролиране на спора в Украйна. Папа Франциск, говорейки за „ бялото знаме “ на Украйна в изявление за швейцарската телевизионна и радиокомпания RSI, се изрече в интерес на договаряния, означи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в диалог с кореспонденти.

" Доколкото разбирам, в изказванията на понтифика имаше по-широк подтекст. Но като цяло концепцията, за която той приказва, несъмнено, е напълно разбираема - той се изрече в интерес на договарянията. Знаете, че съветският президент Владимир Путин неведнъж е приказвал за нашата подготвеност и неприкритост да решаваме проблемите си посредством договаряния и това е пожеланият път “, сподели Песков.

Той добави, че „ за жалост изказванията на папата на Рим и многократните изказвания на други страни, в това число и нашата, в последно време бяха посрещнати с безусловно остро отказване от режима в Киев “.

По-рано Франциск, отговаряйки на въпроса дали ще се смята за знак на храброст от страна на Украйна да издигне бялото знаме, сподели:

„ По-силен е този, който мисли за хората, който има смелостта да издигне бялото знаме и да стартира договаряния. "  
По-късно ръководителят на пресслужбата на Светия трон Матео Бруни, разяснявайки думите на Франциск, сподели, че папата, говорейки за „ бялото знаме “, е имал поради извънредно желанието за обективен свят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР