Руският президент Владимир Путин осъди днес в разговор китайския лидер

...
Руският президент Владимир Путин осъди днес в разговор китайския лидер
Коментари Харесай

Владимир Путин в разговор със Си Цзинпин: Опитите за еднополюсен свят придобиха уродливи черти

Руският президент Владимир Путин осъди през днешния ден в диалог китайския водач Си Цзинпин опитите на Запада да сътвори " еднополюсен свят " и приветства " уравновесената позиция " на Пекин във връзка с войната в Украйна. Путин и Си се срещнаха в границите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Узбекистан.

В началото на срещата, съгласно предаването онлайн на уеб страницата на РБК, Путин е заречен да обясни с китайските представители украинската рецесия.

" Трябва да отбележа, че опитите за основаване на еднополюсен свят в последно време получиха безусловно уродливи форми и са изцяло неприемливи за преобладаващия брой страни на планетата. Оценяваме уравновесената позиция на нашите китайски другари във връзка с украинската рецесия, разбираме въпросите и опасенията ви в тази връзка и по време на днешната среща, несъмнено, ще обясня в детайли нашата позиция по този въпрос, макар че сме говорили за това и преди ", сподели Путин.

Руският президент също по този начин съобщи, че Русия твърдо се придържа към правилото на " обединен Китай " и осъжда " провокациите на Съединени американски щати и техните спътници " в Тайванския пролив.

От своя страна Си Цзинпин съобщи в приветствените си думи, че двете страни са съумели да преодолеят последствията от пандемията и са траяли " значимия стратегически разговор ". Той дефинира Русия и Китай като водещи международни сили, които дават на света " повече непоклатимост ".

" Китай продължава води разговор с съветските сътрудници и ние играем ролята на международни сили, придават на пребиваващия в положение на турбулентност свят повече непоклатимост ", сподели той.

Малко по-късно, по време на тристранна среща сред Русия, Монголия и Китай, Си съобщи, че Русия и Китай би трябвало да засилят координацията в границите на ШОС, БРИКС и други интернационалните организации, оповестява Китайската централна телевизия.

Китайският водач акцентира, че Москва и Пекин би трябвало дружно да отстояват ползите на разрастващите се страни.

" Страните би трябвало да засилят координацията в границите на ШОС, Срещите за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия, БРИКС и други интернационалните организации и механизми, да укрепят солидарността и взаимното доверие сред всички страни и да разширят практическото съдействие ", съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР