Руският президент Владимир Путин обяви първата военна мобилизация в страната

...
Руският президент Владимир Путин обяви първата военна мобилизация в страната
Коментари Харесай

Привикват 300 000 запасняци! Какво още включва военната моби...

Руският президент Владимир Путин разгласи първата военна готовност в страната след Втората международна война. Той изпрати предизвестие против западните страни, че „ в случай че продължат с нуклеарното изнудване, Русия ще отговори с мощта на целия си боеприпас “.

Според Путин високопоставени представители на водещи страни от НАТО са имали изявления за опцията за потребление на оръжия за всеобщо поразяване против Русия, заяви bTV.

" На тези, които си разрешават такива изказване във връзка с Русия, желая да напомня, че нашата страна също разполага с разнообразни средства за поразяване, а по някои съставни елементи и с по-съвременни средства от тези, с които разполагат страните от НАТО. И при опасност за териториалната целокупност на страната ни, ще използваме всички налични средства за отбраната на Русия и на нашия народ. Това не е блъф ", акцентира съветският президент.

Частичната военна готовност ще включва единствено жителите, които са в запаса.

Руският министър на защитата посочи, че 300 хиляди души запаса ще бъдат мобилизирани. За съпоставяне - при започване на войната, която Путин назова „ специфична военна интервенция “, по границата с Украйна бяха струпани към 100 хиляди военни по границата с Украйна. 

 
Въпреки това указът на президента включва и тези, които са към този момент са служили, имат военни специалности и съответния опит. Те ще минават и в допълнение образования.

 На границата с Украйна: Според специалисти в ученията са взели участие към 100 хиляди съветски бойци
Според Кремъл това са рутинни учения, а изключително мобилизираните подразделения са прибрани в своите бази преди Нова година
Трябва да бъдат обезпечени и нужната екипировка, съоръжение и оръжия за в допълнение мобилизираните. Смята се, че Руската федерация разполага с към 2 милиона резервисти, предава АП.

Руският министър на защитата Шойгу разгласи, че федерацията е изгубила 5937 бойци по време на военните дейности в Украйна. Според оценки на Forbes все още Русия е изгубила 80 хиляди военнослужещи. Заключенията сочат, че във военните дейности взе участие и частната войска „ Вагнер “, както и наемници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР