Руският президент Владимир Путин обяви, че призовките за мобилизация в

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че призовките за мобилизация в
Коментари Харесай

Путин заговори за край на мобилизацията в Русия, след като рейтингът му се срина

Руският президент Владимир Путин разгласи, че призовките за готовност в Русия може да бъдат спрени след " към две седмици ".

Решението му беше оповестено по време на форума в Казахстан, на който той взе участие.

Путин твърди, че 222 000 резервисти към този момент са мобилизирани, като от тях 33 000 се намират във военни подразделения, а половината от тях - извършват бойни задания. По думите на военния министър Сергей Шойгу Русия смяташе да събере 300 000 войска от запаса, която да поддържа главните въоръжени сили в Украйна.

" Нищо повече не се възнамерява. Не са постъпвали оферти от Министерството на защитата в това отношение. И в обозримо бъдеще не виждам никаква потребност ", споделя Путин във връзка спомагателна вълна на готовност.

Доколко може да се има доверие на изказванията му за нуждата от спомагателен човешки запас на фронта - не е ясно. Само няколко седмици преди действителната готовност през септември всички публични източници от Кремъл отричаха, че Путин има планове да изпрати в Украйна неподготвени за бойна работа мъже.

От 21 септември насам рейтингът му се срина с към 10%, а указът за готовност провокира стотици хиляди души да избягат от Русия - на цената на унизително очакване с дни по граничните пунктове с Грузия и Казахстан.

Три седмици по-късно към този момент стартират да идват и първите известия за починали съветски резервисти в Украйна.

Според Путин - в това нямало нищо необичайно, тъй като времето би трябвало да е задоволително да се премине наложителната военна подготовка. По думите му - след приемане на призовка мобилизираните минават първична подготовка сред 5 и 10 дни, след което стартира подготовка в " бойна част " от 5 до 15 дни. Това е цялото време, в което мъжете (някои от които нямат никакъв военен опит в армията) да бъдат изпратени да се бият.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР