Руският президент Владимир Путин няма да присъства на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на срещата на
Коментари Харесай

Путин няма да присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали

Руският президент Владимир Путин няма да участва на срещата на водачите от Групата на 20-те най-големи международни стопански системи (Г-20) в Бали идната седмица. Това заяви в четвъртък пред Ройтерс индонезийски държавен представител.

През последните седмици имаше мощен напън от западните страни и Киев домакинът Индонезия да не предложения Путин по отношение на войната в Украйна и да изгони Русия от Г-20, като Индонезия не се съгласи и изрази позиция, че няма пълномощията да направи сходно нещо, без да има консенсус измежду страните от групата.

Сергей Лавров ще съставлява Русия вместо Путин. По информация на индонезийския представител съветският президент ще се включи в една от срещите по видеоконферентна връзка.

В изявление за " Файненшъл таймс " индонезийският президент Джоко Видодо сподели, че Русия е добре пристигнала на срещата. Той добави, че съгласно него събитието ще бъде засенчено от " много тревожното " повишаване на напрежението в интернационалните връзки.

" Групата на 20-те не е замислена като политически конгрес. Тя е замислена като конгрес, отдаден на стопанската система и развиването ", сподели той.

Индонезия предложения и украинския президент Володимир Зеленски , който отговори, че няма да взе участие, в случай че Путин е там. Очаква се украинският държавен глава да се включи във форума по видеоконферентна връзка.

В срещата на върха на Г-20 се чака да вземат участие още редица международни водачи, измежду които президентите на Съединени американски щати и Китай Джо Байдън и Си Цзинпин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР