Руският президент Владимир Путин няма да присъства на погребението на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на погребението на
Коментари Харесай

Кремъл: Графикът на Путин не позволява да погребе Горбачов

Руският президент Владимир Путин няма да участва на погребението на единствения президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов в събота, защото в този ден графикът му е прекомерно претрупан, стана ясно от изказване на Кремъл.

В диалог с кореспонденти представителят на съветския водач Дмитрий Песков сподели, че Путин е отдал почитта си в четвъртък сутринта, като е посетил Централната клинична болница в Москва, където архитектът на перестройката умря във вторник на 91 години. След това президентът е отпътувал за Калининград.

Освен това Песков сподели, че събитието в събота ще има " детайли на държавно заравяне " - почетен часовой и помощ от страната за образуване на погребението и церемонията.

Първият и финален президент на Съюз на съветските социалистически републики и актуалният съветски президент се видяха за последно обществено през 2006 година като връзките им охладняха изключително след реакцията на Горбачов на нахлуването в Украйна. Михаил Сергеевич прикани Путин допустимо най-бързо да приключи кръвопролитието.



Реакцията на Кремъл на гибелта бе сдържана и опитът в нея да не се вършат квалификации на активността на Горбачов накара наблюдаващи да я оценят като " студена ".

" Михаил Горбачов бе политик и общественик, оказал голямо въздействие върху хода на международната история. Той оглавяваше нашата страна в интервал на комплицирани, трагични промени, огромни външнополитически, стопански, публични провокации. Дълбоко разбираше, че промените са нужни, стремеше се да предлага свои решения на назрелите проблеми ", се споделя в съболезнователната депеша на Владимир Путин от 31 август.

Путин означи и филантропичната, благотворителна и просветителска активност, с която някогашният президент се занимаваше през последните години.



Горбачов ще бъде заровен - както е волята му - в Новодевичето гробище до брачната половинка си Раиса, която умря от рак през 1999 година

Поради глобите, които са наложени на Русия от Запада на поклонението няма да участват западни водачи и задгранични посетители. Най-вероятно обаче последният руски президент ще бъде почетен от непознатите посланици, които към момента се намират в Москва.

В същото време, когато през април т.г. умря водачът на ЛДПР Владимир Жириновски президентът Путин персонално отиде на погребението да се елементарни с него, а съветският патриарх Кирил опя скандалния политик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР