Руският президент Владимир Путин не възнамерява да въвежда военно положение

...
Руският президент Владимир Путин не възнамерява да въвежда военно положение
Коментари Харесай

Путин нямало да въвежда военно положение в Русия

Руският президент Владимир Путин не има намерение да вкарва военно състояние в страната на фона на нашествието в Украйна. Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Не, това не влиза в проектите му ", сподели Песков в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява изказването на шефа на Националната сигурност на Съединени американски щати Аврил Хейнс, която допусна, че Путин може да вкара в Русия военно състояние за поддържане на " специфичната военна интервенция " за отбрана на Донбас.

Говорителят на Кремъл опроверга догатката на някогашния консултант на президента Сергей Глазиев за хипотетичен планиращ се в Русия държавен прелом. На въпрос на публицисти по какъв начин ще опише вътрешнополитическата конюнктура в Русия, Песков отговори: " Като постоянна ".

" За страдание не зная върху какво се основават тези заключения на Глазиев, по тази причина нищо не мога да кажа ", означи представителят.

По-рано някои медии оповестиха за изказването на Глазиев, съгласно който Западът приготвя в Русия държавен прелом, показва ТАСС.

Отговаряйки на въпрос по какъв начин ще разяснява думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за това, че Европейският съюз не може да стане медиатор в договарянията сред Москва и Киев, само че тази роля може да бъде изиграна от Турция, Песков сподели:

" Преговорният развой стартира без медиатори и той много неенергично и безуспешно продължава без медиатори. Макар че високо оценяваме и сме признателни за напъните на нашите турски сътрудници за основаването на нужните условия за среща в Истанбул ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР