Руският президент Владимир Путин най-накрая кацна в столицата Пхенян, като

...
Руският президент Владимир Путин най-накрая кацна в столицата Пхенян, като
Коментари Харесай

Путин кацна в Северна Корея

Руският президент Владимир Путин най-сетне кацна в столицата Пхенян, като публично стартира първото си посещаване в Северна Корея от 24 години насам.

 

Сега там е доста късно през нощта и затова е малко евентуално, само че не и невероятно, довечера да забележим доста празненства, с които КНДР ще отпразнува идването му.

 

Кремъл удостовери идването на съветския президент с доста просто известие в Telegram: " Владимир Путин дойде в столицата на КНДР Пхенян. "

 

Делегацията на Путин включва министъра на защитата Андрей Белоусов, външния министър Сергей Лавров и ръководителите на съветската галактическа организация.

 

За финален път той посети града през юли 2000 година при започване на президентската си кариера. Тогава страната беше ръководена от Ким Чен Ир, който умря през 2011 година и беше завещан от сина си Ким Чен Ун.

Очаква се двамата водачи да употребяват това пътешестване, с цел да покажат стягането на връзките сред Русия и Северна Корея. Политическият консултант на Путин Юрий Ушаков също алармира, че двете страни може да подпишат партньорство за сигурност..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР