Руският президент Владимир Путин нарече кървав атентат снощната атака в

...
Руският президент Владимир Путин нарече кървав атентат снощната атака в
Коментари Харесай

Путин най-накрая с коментар за атентата: Всички нападатели са заловени

Руският президент Владимир Путин назова " кървясъл атентат " снощната офанзива в концертна зала край Москва, при която починаха стотици хора. В телевизионно послание той сподели, че всички нападатели са били хванати и добави, че те са се пробвали да избягат в Украйна. Президентът сервира състрадание на околните на жертвите и разгласи утрешния 24 март за ден на народен печал, съобщи Агенция Франс Прес.

Руският президент не даде доказателство за изказванието си за опита за бягство в Украйна, означи АП.



Афганистанският клон на групировката " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в свои канали в обществените мрежи. Източник от американското разузнаване потвърди по-късно, че ислямистката организация е виновна за нападението.

До този миг са открити 143-ма загинали, заяви РИА " Новости ".  " Причината за гибелта са огнестрелни рани или отравяне с субстанции от горенето ", разгласи по-рано денем съветският Следствен комитет. В лечебните заведения в Москва има 121 пострадали, от които 4 са деца. 44 от тях, в това число 2 деца, са в тежко положение. 

По-рано през днешния ден шефът на ФСБ Анатолий Бортников е докладвал в Кремъл, че са арестувани 11 души, сред които четирима терористи. Според съветски Телеграм канали, цитирайки анонимни източници от ФСБ, задържаните четирима терористи на руско-украинската граница, са целяли да влязат в Украйна. Оръжието на закононарушението било авансово прикрито в тайник. Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова назова терористите " кървави отрепки ", като акцентира, че са се канели да се скрият в Украйна.  От нощес насам съветникът на украинския президент Михайло Подоляк и шефът на украинското разузнаване окачествиха тази версия като " цялостна измислица ". 

Преди известието на ФСБ няколко Телеграм канала оповестиха за четиримата арестувани Те са граждани на Таджикистан - сред 21- и 51-годишни. Твърди се, че са арестувани в Брянска област.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР