Руският президент Владимир Путин награди с орден Дружба редица чуждестранни

...
Руският президент Владимир Путин награди с орден Дружба редица чуждестранни
Коментари Харесай

Путин даде орден на обвинения в шпионаж у нас шеф на Русофили

Руският президент Владимир Путин награди с медал " Дружба " редица задгранични жители на гала в Кремъл по случай съветския Ден на националното единение, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Сред наградените се оказва и арестуваният по обвиняване в шпионаж неотдавна ръководител българското Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Малинов очевидно персонално участва на церемонията по награждаването, макар, че има настояща възбрана да напуща страната. По-рано през днешния ден стана ясно, че основният прокурор Сотир Цацаров е изискал инспекторатът на Висш съдебен съвет да се заеме със съдията от спецсъда Андон Миталов, който е пуснал Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна стратегия с културни събития, оповестиха от прокуратурата.

В претекстовете си Цацаров показва, че това е станало в прорез със закона, тъй като Малинов не е изискал първо позволение от наблюдаващия прокурор, каквито са наредбите, а напряко от съда.

Председателят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов бе арестуван дружно със секретаря на огранизацията - някогашният гл. редактор на в. " Дума " Юрий Борисов на 9-ти септември при акция на Специализираната прокуратура по обвинявания в шпионаж.

Полученият от него медал " Дружба " през днешния ден, се присъжда " за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, съдействието и взаимното съгласие сред народите "  и е третото му съветско държавно отличие. През 2017 година Малинов бе награден от  премиера на Русия Дмитрий Медведев с държавната премия на Руската федерация “Медаль Пушкина ”, както и с медал, отдаден на 100-годишнината от Великата октомврийска гражданска война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР