Руският президент Владимир Путин на среща с членовете на новия

...
Руският президент Владимир Путин на среща с членовете на новия
Коментари Харесай

Путин поиска да се ускори темпото

Руският президент Владимир Путин на среща с членовете на новия Координационен съвет към държавното управление за облекчаване на потребностите на въоръжените сили изиска да се усили темпото на работа във всички области, давайки извънредно реалистична оценка на актуалната обстановка, освен в подтекста на специфична интервенция.

На 25 октомври президентът на Руската федерация Владимир Путин организира видеоконферентна среща с членовете на Координационния съвет към държавното управление за облекчаване потребностите на въоръжените сили на Руската федерация, другите войски, военни формирования и органи.

В съвета участваха ръководителят и заместник-председателите на държавното управление, ръководители на ведомства, в това число на силовия блок, представители на администрацията на президента и райони на страната.

За негови заместници са назначени вицепремиерите Денис Мантуров и Дмитрий Григоренко. Първият ще дава отговор за доставката на всички типове въоръжение и военна техника, средства за връзка за целеви задания на Министерството на защитата, вещевото имущество на военнослужещите. Вторият, с цел да следи въпросите на регулаторната, финансовата рамка и общия набор от данни.

Свои задания имат и още двама вицепремиери. Марат Хуснулин дава отговор за основаването на инфраструктурата, както на армията, по този начин и на превоза, и въпросите на логистиката.

Татяна Голикова - здравно обезпечаване, в това число профилирана и високотехнологична здравна помощ за военнослужещи и последващата им рехабилитация. Тя ще следи и, както беше маркирано на срещата, най-важната тематика - изплащането на паричните компенсации.

Целите не са изпълнени

„ Колегите доста пъти и по разнообразни аргументи – както по отношение на известните ограничавания в икономическата сфера, по този начин и по отношение на провеждането на специфичната военна интервенция – говорихме за нуждата от актуализиране на процедурите, нормативната уредба при вземането на решения в разнообразни области на нашата активност ", сподели той, откривайки срещата, ръководителят.

„ Това важи и за стопанската система като цяло, обособени браншове, въоръжените сили, осигуряващи специфична военна интервенция с всичко належащо и така нататък “, очерта той надалеч отвън нормалните задания на новия координационен орган,

В началото на срещата президентът съобщи, че във връзка с актуализирането на нормативната уредба и премахването на архаичните процедури, които пречат на управляващите да вървят напред с нужните на страната темпове, е направено доста по време на пандемията от ковид.

„ И в този момент обстановката е такава, че самият живот ни кара да погледнем още веднъж най-внимателно цялата тази работа и да разработим общи подходи за актуализиране на всички административни процедури, всичко, което е обвързвано с това, което се назовава „ ръководство “ - в самото най-широк смисъл на думата ", съобщи Путин.

" А това, несъмнено, не може да стане без необятна и дълбока съгласуваност сред всички сфери на активност, всички структури, всички министерства, ведомства, и то с доста друга устременост – и силовия блок, и икономическия блок, и районите на Руска федерация. За това, по моите думи, е основан Координационният съвет “, означи президентът.

Според него до през днешния ден този орган е трябвало да е формирал цели за избрани сфери на активност, само че това не е направено.

„ Работата в този формат, за който в този момент приказваме и в границите на който сме се събрали, тече от седмица. Това е малко време и, несъмнено, може би планът на целевата задача на координационния съвет към момента не е подготвен по справедливи аргументи, само че въпреки всичко ви апелирам да го извършите допустимо най-скоро “, обърна внимание президентът членовете на съвета.

Президентът акцентира, че „ в този момент, когато сме изправени пред нуждата от по-бързо решение на въпроси, свързани с обезпечаването на специфичната военна интервенция и свързани с битката с тези ограничавания в икономическата сфера, с които се сблъскахме, без никакво пресилване невиждано “, е належащо да се актуализира цялата работа за възстановяване на административните процедури, макар че тези проблеми към този момент са обсъждани повече от един път.

Имаме потребност от „ зелен кулоар “ на утвърждения

Премиерът и ръководител на Координационния съвет Михаил Мишустин направи презентация. Той уточни главните въпроси на дневния ред в подтекста на специфичната интервенция: установяване на задачите за доставка на въоръжение и техника, бюджетно финансиране, ценообразуване, избор на снабдители, реализатори, основаване на профилирана инфраструктура.

„ Нашата задача е да изградим дейно взаимоотношение сред системата на опазването на здравето, промишлеността, строителството, превоза и други области и да повишим координацията на федералните изпълнителни органи, районите и специфичните служби ", сподели той.

" Навсякъде би трябвало да организирате зелен кулоар за утвърждения. Решенията би трябвало да се вземат допустимо най-бързо и ясно. Разбира се, не за сметка на качеството. Отчитане на всички аспекти, координиране на позиции и премахване на различия безусловно в действително време ", изясни министър председателят.

" Разработихме сходна процедура като част от подготовката на проект за предпочитани дейности за обезпечаване на развиването на съветската стопанска система в изискванията на външен санкционен напън. Това даде опция за бърз отговор на разнообразни провокации, обезвреждане на доста отрицателни фактори “, акцентира ръководителят на кабинета.

Съветът основава работни групи, ръководени от вицепремиери, които ще се занимават с доста задания, в това число обезпечаване на военните с медикаменти, медицински произведения и храни.

От името на президента ограниченията за сигурност в съставните формирания на Руската федерация ще се координират от кмета на Москва Сергей Собянин, което би трябвало да даде опция за синхронизиране на работата в цялата страна.

Според Михаил Мишустин в този момент фокусът на вниманието на губернаторите и районните щабове би трябвало да бъде върху обезпечаването на сигурността на сериозните инфраструктурни обекти, енергетиката, превоза и връзките.

„ Аз особено ви апелирам да организирате система за надзор върху разпределението на облеклото и образуването на запаси, в това число личен състав. Това би трябвало да стане на модерно равнище, с цел да виждаме в действително време картината на сигурността на нашите военни елементи ", сподели той.

" Утре е належащо и да се рапортува на президента какви стъпки са подхванати за създаване на противоположна връзка с мобилизираните и най-много със фамилиите им във връзка с навременното и правилно погашение на заплатите. Трябва да продължи работата по информиране на жителите за ограниченията за федерална и районна поддръжка “, означи Михаил Мишустин.

Сред съответните оферти, изказани от ръководителя на държавното управление, беше изразена тезата за нуждата от пускане на производството на дрехи, в това число персонални защитни средства, в цялостен формат за цялостно окомплектоване на мобилизираните жители с връзката на всички мощности на леката индустрия (включително дребни предприятия в регионите) и образуване на непрекъснати доставки на първични материали и консумативи.

Вече са отпуснати от държавното управление спомагателни средства за закупуване на всички нужни типове униформи, избрани са и условията на Министерството на защитата за съоръжение.

Също по този начин Министерството на защитата към този момент е осведомено за парите, с които ще бъдат изплащани военните. И по този начин, надбавката за елементарните мобилизирани, съгласно Михаил Мишустин, е 195 хиляди рубли. Освен това са планувани нараснали заплати според от ранга.

Информацията е указана за приемане от първа ръка

В края на съвещанието на съвета Владимир Путин обърна внимание на участниците в него върху нуждата от по-бързи темпове на работа във всички области и извънредно реалистична оценка на обстановката, положението на нещата като цяло. По думите му това се отнася освен директно за специфичната военна интервенция, само че и за цялата работа на управляващите в съвсем всички области.

„ Що се отнася до самата специфична военна интервенция, оборудването, специфичните средства и другото особено съоръжение би трябвало да бъдат не просто налични, те би трябвало да бъдат съвременни, комфортни и ефикасни, като за всяко направление би трябвало да бъде избран явен, съответен проект за работа ", сподели изрично водачът.

" Между другото, производителите също би трябвало - доста го вършат, знам - да получават противоположна връзка на място за това какво вършат и какъв резултат има върху действителния живот в една или друга област. Трябва да знаем мнението на тези, за които работят нашите фабрики и конструкторски бюра. Това важи освен за предприятията, техните ръководители и експерти, само че важи, уважаеми сътрудници, и за членовете на нашия съвет - вие също би трябвало да получавате информация от първо лице ", съобщи Путин.

" Знам, че някои от вас, несъмнено, към този момент вършат това. Ще помоля тази процедура да продължи и да се разшири “, сложи задачата президентът.

„ За да постигнете качествено друг резултат, качествено нов резултат, не е задоволително да следвате утъпкания път, споделих към този момент няколко пъти, общувайки единствено с стеснен кръг от познати реализатори ", добави той.

" Необходимо е да се ускори конкуренцията: тук би трябвало да се появят нови производители - ефикасни, съвременно оборудвани и подготвени да работят в нужния нов формат и да създават нужното качество на избран артикул. Това важи и за медицината, важи и за строителния бранш в най-широкия смисъл на думата “, заключи Владимир Путин.

„ И несъмнено, обособен въпрос е въпросът за поддръжката на районите. Моля Министерството на финансите, дружно с Комисията на Държавния съвет, ръководена от Сергей Семьонович Собянин, да дефинира нужното равнище на такава поддръжка за тези райони, които изключително се нуждаят от нея в актуалните условия ", сподели още президентът.

" И доста се надявам работата да бъде проведена по този начин, както успяхме до момента. Нямам никакво подозрение, че то ще бъде проведено по допустимо най-хубавия метод и ще даде позитивен резултат “, приключи президентът.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР