Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на

...
Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на
Коментари Харесай

Какво ще направи Путин на 9 май?


Руският президент Владимир Путин може публично да разгласи война на Украйна на 9 май, съобщи неколкократно Си Ен Ен през последната седмица, като се базира на свои източници. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5008
Какво значи формалното оповестяване на война на процедура?

Путин може да употребява символичното значение на Деня на успеха, с цел да разгласи или достижения на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна, или ескалация на военните дейности, или и двете, споделят източници на Cи Ен Ен. Най-вероятен съгласно тях ще бъде сюжетът за публично оповестяване на война на Украйна.

Руската инвазия в Украйна стартира на 24 февруари, само че съветските управляващи упорстват, че там се организира " специфична военна интервенция ". Думите " война " и " инвазия " по отношение на военни интервенции в Украйна в действителност са неразрешени.

Според американската телевизия, формалното оповестяване на война би могло да ускори публичната поддръжка за сраженията в Украйна и също по този начин да разреши на съветските управляващи да разгласят обща готовност, от която Русия в този момент мощно се нуждае.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в сряда назова известията за допустимо оповестяване на готовност в Русия на 9 май " погрешни и нелепи ".

На 20 февруари, три дни преди началото на така наречен военна спецоперация, Песков назова известията за планувано навлизане на съветски войски в Украйна провокации и разпалване на нервност: „ Напомняме, че Русия в никакъв случай не е нападала никого през цялата си история. Русия, която претърпя толкоз доста войни, е последната страна в Европа, която желае въобще да приказва, даже да произнася думата " война ", сподели представителят на Путин.

Предположението, че на 9 май Путин може да разгласи готовност, както и да разгласи пълномащабна война " против международния нацизъм ", беше изразено по-рано и от английския министър на защитата Бен Уолъс, напомня Би Би Си. Уолъс сподели предходната седмица пред радио Ел Би Си, че парадът в Москва - в чест на провалянето на нацистите и успеха във Втората международна война - може да бъде употребен за набиране на поддръжка за всеобща готовност на войски и възобновяване на натиска в Украйна.

„ Не бих се учудил и нямам никаква информация за това, че той евентуално ще разгласи на този ден, че „ в този момент сме във война със международните нацисти и би трябвало да активизираме всеобщо съветския народ “, сподели министърът.

В същото време, съгласно папа Франциск, унгарският министър председател Виктор Орбан му споделил по време на срещата им на 21 април, че съветските управляващи възнамеряват да прекратят военните дейности на 9 май.

Путин сподели при започване на март, че няма предпоставки за въвеждане на военно или друго изключително състояние в Русия, защото то се вкарва единствено при положение на външна експанзия.

В коментар в немското списание „ Фокус “ също се насочва предизвестие Германия да се приготви за три вероятни сюжета според от това какво ще избере да каже Путин на 9 май. „ Изглежда много правдоподобно на този ден Владимир Путин да разгласи не победа във войната против Украйна, а огромна готовност. “

Авторът преглежда и опцията – на фона на прегрупирането на съветските войски, които бяха изтеглени от към Киев и трябваше да засилят офанзивата в Източна Украйна – Путин да разгласи „ освобождението “ на Донецката и Луганската „ национални републики “ – като „ доказателство “ за триумфа на Русия в „ специфичната военна интервенция “. „ Превземането на Мариупол и Херсон и основаването там на нови псевдодържави също биха били триумфи, които биха могли да се честват като победи. “

Авторът приканва немското държавно управление да се приготви и за трите вероятни сюжета:

Първият, при който на 9 май да не бъдат оповестени от Москва повече огромни решения. Вторият, че вследствие на военната интервенция ще бъде оповестено освобождението на съществуващите и основаването на нови " национални републики ". Третият, че Русия ескалира войната с готовност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР