Руският президент Владимир Путин много би искал да види лично

...
Руският президент Владимир Путин много би искал да види лично
Коментари Харесай

Путин иска лично да види Байдън и смята разпадането на СССР за трагедия

Руският президент Владимир Путин доста би желал да види персонално президента на Съединени американски щати Джо Байдън . Путин назова разпадането на Съюз на съветските социалистически републики покруса и " разпадането на историческа Русия ", оповестява ТАСС.

" Определено ще се забележим, доста бих желал това ", изяснява той в отговор на своя сътрудник, че съжалява, че не може да се срещне на срещата на Г-20 в Рим.

Дмитрий Песков , разяснява, че е прекомерно рано да се приказва за среща сред водачите във формат лице в лице . Според него това е въпрос за бъдещето. " Рано е да се приказва за това, прекомерно рано е ", сподели представителят на Кремъл.

Песков напомня, че Путин и Байдън са се договорили " в доста близко бъдеще да назначат доверени представители , които да продължат към този момент значителния диалог за конфронтационната обстановка, която в този момент породи в Европа към Украйна ". " Президентите се съгласиха, че откакто тези доста доверени представители проработят, ще би трябвало да беседват още веднъж, може би, употребявайки същия видео формат, двамата президенти го харесаха ", сподели прессекретарят на президента.

Песков отбелязва, че Байдън никога не е уплашил Путин в диалога , диалогът е бил взаимно оправдателен. " Нашите американски сътрудници незабавно след края на диалога, в унисон между тях, несъмнено, започнаха да приказват за филми на ужасите, за това по какъв начин Байдън е уплашил Путин и така нататък Това не е по този начин ".

" Разговорът беше на взаимно почитание. Няма различен метод да се приказва с Путин ", той нямало да проведи този диалог добавя Песков.

Президентът на Съединени американски щати в диалог с водача на Руската федерация сподели, че при положение на същинско навлизане в Украйна Русия ще бъде финансово изолирана . " Да, в действителност, Байдън сподели, че в случай че има такова ефимерно навлизане в Украйна - явно самите американци към този момент са повярвали, че това е истина - тогава Русия ще бъде финансово изолирана и по този начин нататък и по този начин нататък ".

" Президентът ясно сподели, обръщайки се към президента на Съединените щати, че говорите за нашите войски, които са ситуирани на територията на Русия, които не заплашват никого ". Според Песков смисълът на думите на съветския водач е, че става дума за територията на Русия " и за Европа, която е наш общ дом ", до момента в който " американците са от другата страна на океана ".
 Съединени американски щати се притесняват, че Путин желае да пресъздаде Съветския съюз
Съединени американски щати се притесняват, че Путин желае да пресъздаде Съветския съюз

А и не се знае дали това ще задоволи апетита му

Пред " Русия-1 " Путин разяснява, че възприема разпадането на Съюз на съветските социалистически републики като покруса, като разпадането на историческа Русия .

" Същата покруса като за голямото болшинство от жителите на страната ", сподели той в отговор на въпрос какво се трансформира разпадането на Съюз на съветските социалистически републики персонално за него. " В последна сметка какво е разпадането на Съветския съюз? Това е разпадането на историческа Русия, наречена Съветски съюз. "

Той напомня, че страната е изгубила 40% от територията си, почти същия индустриален потенциал и население . " Превърнахме се в изцяло друга страна. И това, което е реализирано за хиляда години, е значително изгубено ", добави Путин.

С разпадането на Съюза " 25 милиона руснаци ненадейно се озоваха в чужбина , в републиките на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, които получиха самостоятелност и суверенитет ".

" За някои това може би е добре, само че за хората, които не са се озовали непринудено в чужбина, това сигурно е неприятно . За тях беше невероятно да се върнат, да се съберат с околните си. Нямаше нито месторабота, нито местоживеене. Това е огромна филантропична покруса, без никакво пресилване ", изясни Путин.

Той разяснява, че е вропейските страни били уверени в разпадането на Русия през 90-те години на предишния век и е виждал такива карти, проектирани в Европа, в които Русия е разграничена на няколко самостоятелни страни .

" Но въпросът не е даже в картите, а е реалност, че в диалозите с някои от моите сътрудници, един от сътрудниците ми, президент на една от източноевропейските страни на една от срещите с мен, напряко сподели, че за нас в Европа няма въпрос дали Русия ще рухне или не . Ние вярвахме, че това е неизбежно . Единственият въпрос по кое време ще се случи и какви ще са следствията за самата Русия, за нейните съставни елементи и за околния свят, като се има поради, че Русия към момента е огромна нуклеарна мощ ".

" Това бяха настроенията и очевидно към оня миг давахме учредения за такива настроения, за жалост ", добавя Путин.
 Британия обмисля всички благоприятни условия при експанзия на Русия
Британия обмисля всички благоприятни условия при експанзия на Русия

Борел изясни след Г-7, че Европейски Съюз стои зад Украйна и събира сили за " стратегическото и идеологическо предизвикателство " Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР