Руският президент Владимир Путин коментира в четвъртък по време на

...
Руският президент Владимир Путин коментира в четвъртък по време на
Коментари Харесай

Путин търгува санкциите срещу храна в света, но се прави на спасител

Руският президент Владимир Путин разяснява в четвъртък по време на телефонен диалог с италианския министър председател Марио Драги, че Русия е подготвена да способства за решаването на продоволствената рецесия, само че единствено откакто глобите против Москва бъдат отстранени, оповестява ТАСС.

Путин упорства, че актуалната обстановка с продоволствената сигурност е породена от Съединени американски щати и Европейски Съюз и техни антируски забрани.

" Руската федерация е подготвена да даде забележителен принос за превъзмогването на продоволствената рецесия посредством експорт на зърно и торове, при повдигане на политически стимулирани ограничавания от страна на Запада ", означават от Кремъл.

Според Кремъл по време на диалога е прегледано в детайли " положението на нещата в региона на световната продоволствена сигурност ".

Путин е разискал с Драги и обстановката в Украйна, приказвал е за установяването на кротичък живот в освободените градове на Донбас и заледяване на договарянията от Киев, добавя Кремъл.

Отбелязва се, че Путин в детайли е обяснил за стъпките, подхванати за гарантиране на сигурността на корабоплаването, " в това число ежедневното отваряне на филантропични коридори за излизане на цивилни кораби от пристанищата на Азовско и Черно море, което е възпрепятствано от украинска страна ".

Руският президент твърди италианския министър председател в желанието на Москва да продължи доставките на газ за Италия. " По време на разискването на въпросите за енергийната сигурност беше доказано желанието на съветската страна да продължи да обезпечава непрекъснати доставки на природен газ за Италия по цени, закрепени в договорите ".

По-рано италианската енергийна компания Eni разгласи, че е разкрила сметка в рубли в Газпромбанк, която съгласно препоръчаната нова скица за заплащане на доставките на газ в рубли се занимава с конвертиране на валута.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР