Палестинската терористична групировка Хамас заяви, че няма да отстъпи от

...
Палестинската терористична групировка Хамас заяви, че няма да отстъпи от
Коментари Харесай

Хамас ще се съгласи на споразумение само ако то включва окончателно спиране на огъня

Палестинската терористична формация " Хамас " съобщи, че няма да отстъпи от настояванията си и ще се съгласи на съглашение за преустановяване на войната в Газа единствено в случай че то включва непрекъснато прекъсване на огъня.

Съединените щати чакат отговор от палестинската формация " Хамас " на израелското предложение за преустановяване на огъня, което съгласно медиаторите, се приближава най-вече до позициите на двете страни, съобщи БНР.

Говорител на " Хамас " обаче съобщи, че групировката няма да отстъпи от настояванията си за непрекъснато прекъсване на огъня и цялостно евакуиране на израелската войска от линията Газа. Изпълняването на сходно искане би означавало терористите да запазят властта си в Газа и да продължат да бъдат опасност за Израел.

Началникът на египетското разузнаване Абас Камел е предстоящ в Катар, с цел да посредничи в договарянията. По информация на египетската страна се чака той да се срещне с катарския министър председател и министър на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР