Руският президент Владимир Путин каза, че военно-транспортният самолет Ил-76 е

...
Руският президент Владимир Путин каза, че военно-транспортният самолет Ил-76 е
Коментари Харесай

Путин: Ил-76 в Белгородска област е свален от американската система Patriot

Руският президент Владимир Путин сподели, че военно-транспортният аероплан Ил-76 е бил свален от Patriot, оповестяват съветски медии. Той сподели още, че Москва упорства за интернационално следствие на терористичната офанзива.

В сряда Владимир Путин организира първото си събитие като претендент за президент на Руската федерация - среща със свои пълномощници. Той приказва и за скорошната самолетна злополука в региона на Белгород.

" В отговор на вашия въпрос, самолетът е бил свален - това към този момент е открито сигурно - от американската система Patriot. Експертизата към този момент е открила това ", сподели още Путин.

„ Русия предлага да се организира интернационално следствие на гибелта на самолета в региона на Белгород. Искаме това, настояваме. Но няма искащи публични организации ", добави Путин.

Ил-76 се разруши на 24 януари 2024 година на няколко километра от село Яблоново в Белгородска област. Загинаха всички на борда, в това число 6 членове на екипажа, чиновници на военната полиция и повече от 60 украински военнопленници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР