Руският президент Владимир Путин изрази желание да посети Пхенян скоро,

...
Руският президент Владимир Путин изрази желание да посети Пхенян скоро,
Коментари Харесай

Путин нетърпелив да посети Северна Корея

Руският президент Владимир Путин изрази предпочитание да посети Пхенян скоро, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на заяви държавната осведомителна организация на Северна Корея KCNA.

Това се е случило на среща на съветския водач със севернокорейския външен министър Чхое Сон-хуи в Русия предходната седмица

Освен това Путин е благодарил на водача на Северна Корея Ким Чен-ун за поканата му в страната.

Това ще бъде първото посещаване на съветския водач в КНДР от повече от две десетилетия.

В понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия се надява визитата на Путин в Северна Корея по покана на Ким да се състои " в обозримо бъдеще ", само че посочи, че към момента не е контрактувана дата.

Докладът на KCNA на корейски език допуска, че Путин има намерение да посети страната скоро, само че в по-късния отчет на британски език се показва, че той е " податлив " да го направи на ранна дата.
 Северна Корея се хвали с другарските си връзки с Русия
Северна Корея се хвали с другарските си връзки с Русия

Путин ще се срещне с външния министър на Пхенян

По време на визитата на Чое Русия благодари на Северна Корея за нейната поддръжка и взаимност във военната ѝ интервенция в Украйна, отбелязва KCNA.

Москва и Пхенян показаха сериозна угриженост и по отношение на провокативните дейности на Съединени американски щати и техните съдружници против суверенните права на Северна Корея, като в същото време се съгласиха да си сътрудничат за справяне с районната обстановка.

Сътрудничеството сред Пхенян и Москва ще бъде в сходство с духа на Хартата на Организация на обединените нации и други интернационалните закони, показва се още в отчета.

След като пое поста от Борис Елцин през 1999 година, Путин посети Пхенян през юли 2000 година за среща с Ким Чен-ир - бащата на Ким Чен-ун.
 Северна Корея разгласи - Путин може да ни посети след
Северна Корея разгласи - Путин може да ни посети след " епохалните диалози "

По информация на американски представители диалозите се отнасяли до изпращането на оръжие за Русия

, когато двамата се срещнаха в Русия през септември, заяви по-рано Песков.

през последните години разтревожиха Вашингтон и неговите съдружници, които осъдиха търговията с оръжия сред двете страни като нарушаване на редица резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Изпращането на за потребление им против Украйна и продължаващото развиване на стратегии за нуклеарни и балистични ракети изискват внимание и координирани дейности, съобщи Джун Пак, американски почитан чиновник за Северна Корея, на среща с нуклеарните пратеници на Южна Корея и Япония в Сеул.
 Северна Корея разгласи, че междусъседското ѝ съдействие с Русия е естествено
Северна Корея разгласи, че междусъседското ѝ съдействие с Русия е естествено

Пхенян осъди Южна Корея за " злонамерено " клюкарство за приятелското съдействие с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР