Руският президент Владимир Путин изпрати днес съболезнования на семейството на

...
Руският президент Владимир Путин изпрати днес съболезнования на семейството на
Коментари Харесай

Путин с първи думи след смъртта на Пригожин: Той бе талантлив бизнесмен

Руският президент Владимир Путин изпрати през днешния ден съболезнования на фамилията на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, за който управляващите оповестиха, че е умрял при разбиването на частния му аероплан през вчерашния ден , предадоха ТАСС и Ройтерс, представени от 24 часа.

Това е първата реакция на Путин за гибелта на Пригожин. Руският предприемач, непосредствен до президента, играеше основна роля във военната акция в прилежаща Украйна, преди да оглави несполучлив къс протест против властта през юни.

Пригожин бе надарен предприемач, сподели Путин на излъчена по малкия екран своя среща с ръководителя на провъзгласената от подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна така наречен Донецка национална република Денис Пушилин. Той означи, че е познавал създателя на " Вагнер " " от доста от дълго време, от началото на 90-те години " на предишния век.

Руският президент загатна забележителния принос за съветската " специфична военна интервенция " в Украйна на високопоставените представители на " Вагнер ", които починаха при самолетната злополука, показва Франс прес.

В очевидна отпратка към метежа преди два месеца, Путин сподели още по адрес на Пригожин: " Това беше човек със комплицирана орис и той направи съществени неточности в живота, само че също по този начин се стремеше да реализира нужните резултати - както за себе си, по този начин и когато желаех това от него, за общата идея, както през последните месеци. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР