Руският президент Владимир Путин изпрати днес съболезнования на семейството на

...
Руският президент Владимир Путин изпрати днес съболезнования на семейството на
Коментари Харесай

Путин за Пригожин: Това беше човек със сложна съдба. Направи сериозни грешки в живота си

Руският президент Владимир Путин изпрати през днешния ден съболезнования на фамилията на създателя на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, за който управляващите оповестиха, че е умрял при разбиването на частния му аероплан през вчерашния ден, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Това е първата реакция на Путин на гибелта на Пригожин. Руският предприемач, непосредствен до президента, играеше основна роля във военната акция в прилежаща Украйна, преди да оглави несполучлив къс протест против властта през юни.

Пригожин бе надарен предприемач, сподели Путин на излъчена по малкия екран своя среща с ръководителя на провъзгласената от подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна така наречен Донецка национална република Денис Пушилин. Той означи, че е познавал създателя на „ Вагнер “ „ от доста от дълго време, от началото на 90-те години “ на предишния век.

Руският президент загатна забележителния принос за съветската „ специфична военна интервенция “ в Украйна на високопоставените представители на „ Вагнер “, които починаха при самолетната злополука, показва Франс прес.

В очевидна отпратка към метежа преди два месеца, Путин сподели още по адрес на Пригожин: „ Това беше човек със комплицирана орис и той направи съществени неточности в живота, само че също по този начин се стремеше да реализира нужните резултати – както за себе си, по този начин и когато желаех това от него, за общата идея, както през последните месеци. “

Мнозина считат, че Пригожин е бил погубен съзнателно като възмездие за протеста, който насочи предизвикателство към Путин, отбелязва Асошиейтед прес.

Чакаме какво ще кажат следователите, които проверяват самолетната злополука, акцентира съветският президент, представен от Ройтерс. Той даде обещание следствието да бъде доведено до край, само че в това време направи ангажимента, че експертизата ще отнеме време.

Путин означи още, че самолетът на Пригожин, „ доколкото ми е известно “, се е завърнал от Африка едвам през вчерашния ден – в деня, когато се разруши на път от Москва за Санкт Петербург, съобщи ТАСС.

Пригожин „ се срещна там с някои публични лица. Той работеше освен у нас, освен това с резултати, само че и в чужбина, в частност в Африка. Там се занимаваше с нефт, газ, скъпоценни метали и камъни “, сподели още Путин.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР