Руският президент Владимир Путин иска да установи контрол над Източна

...
Руският президент Владимир Путин иска да установи контрол над Източна
Коментари Харесай

Бивш високопоставен командир на НАТО: Владимир Путин иска да установи контрол над Източна Европа

" Руският президент Владимир Путин желае да откри надзор над Източна Европа и по този метод да унищожи НАТО ", това съобщи американският военачалник от запаса Уесли Кларк пред Си Ен Ен.

По думите на главнокомандващия на силите на Северноатлантическия пакт в Европа от 1997 до 2000 година президентът в Москва единствено се е преструвал, че крайната му цел е Украйна. " Путин желае да откри надзор освен над Украйна, само че и над Литва, Латвия и Естония. Над цяла Източна Европа. Той желае да унищожи Алианса ", сподели още някогашният боен.

Според Кларк Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО би трябвало да подкрепят въоръжените сили на Киев. " Ние доставихме на украинците (ракетни комплекси) " Джавелин " и " Стингър ". Тези оръжия са подобаващи за защита на градовете ", добави той.

Бившият почитан боен добави: Украинците имат потребност и от изтребители, танкове и друга бойна техника. На тях са им нужни и горива, аварийни елементи и техници, които да ремонтират машините и установките. Ние разполагаме с всичко това.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР