Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган разговаряха по телефона за местните валути

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган разискаха в телефонен диалог смисъла на потреблението на локалните валути в двустранната търговия, съобщи БГНЕС.
По време на диалога Путин и Ердоган са се спрели още на ситуацията в Сирия, енергийните и икономическите връзки сред Москва и Анкара, оповестяват международните организации, базирайки се на източник от турското президентство. Двамата президенти са разискали също и построяването на атомната електроцентрала „ Аккую “, която би трябвало да проработи през 2023 година, както и газопровода „ Турски поток “.
По време на диалога Путин изразил удовлетворението си от „ напредъка “. Изграждането на първата турска АЕЦ на Средиземноморския бряг стартира на 3 април с гала, на която участва Путин.
Припомняме, че „ Турски поток “ е план за експорт на природен газ по дъното на Черно море от русия за Турция и по-нататък към прилежащите на Турция страни. Едната тръба е планувана да обезпечава синьо гориво за турски потребности, втората ще бъде за доставки в страните от южно и югоизточна Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР