Руският президент Владимир Путин и новият украински президент Владимир Зеленски

...
Руският президент Владимир Путин и новият украински президент Владимир Зеленски
Коментари Харесай

Путин и Зеленски се чуха за пръв път, обсъдиха Крим и Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин и новият украински президент Владимир Зеленски разискаха спора в Източна Украйна в първия си телефонен диалог, съобщи AFP.
" Бяха разисквани въпроси, свързани с регулирането (на конфликта) в Югоизточна Украйна и взаимната работа по връщането на лица, арестувани от двете страни ", съобщи представителят на Путин Дмитрий Песков.
По-рано тази седмица Зеленски прикани Путин за първи диалози във видеозапис, канейки западните водачи да посредничат. Той предложи Съединени американски щати и Англия също да бъдат включени в мирните договаряния по спора, които сега включват Германия, Франция, Русия и Украйна.
Путин съобщи през днешния ден, че Москва " в никакъв случай не е отказвала нито един от предлаганите формати ", в това число разширението на групата, оповестиха съветските медии.
По време на встъпването си в служба Зеленски сподели, че приключването на войната на изток и връщането на анексираната територия на Украйна е негов приоритет.
" Да обсъдим на кого принадлежи Крим и кой не е в региона на Донбас, " сподели Зеленски във видеопослание към Путин в понеделник, базирайки се на източната зона на спор.
Около 13 000 души бяха убити в спора в Източна Украйна, който избухна през 2014 година, откакто прокремълският президент Виктор Янукович и Русия дадоха отговор с анексирането на Крим.
Киев и неговите западни поддръжници упрекват Русия в ориентиране на войски и оръжия през границата, с цел да разпалва пламъците на спора. Москва отхвърля всякакво военно присъединяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР