Руският президент Владимир Путин и неговият съюзник беларуския лидер Александър

...
Руският президент Владимир Путин и неговият съюзник беларуския лидер Александър
Коментари Харесай

Конфликтът Украйна – Русия: Москва продължава военните учения, а ЕС обяви, че не може вечно да протяга „маслинена клонка“

Руският президент Владимир Путин и неговият съдружник беларуския водач Александър Лукашенко удължиха военните учения, които трябваше да приключат в неделя.

Беларус уточни „ утежняването на обстановката “ в Източна Украйна като една от аргументите за задържането на към 30 000 съветски бойци на нейна територия, оповестяват международните медии.

Този ход продължава опасенията, че Русия възнамерява инвазия в Украйна, която споделя дълга граница с Беларус.

Западните водачи упрекнаха Москва, че търси предлог за изпращане на войски. Русия обаче отхвърли проектите си да нахлуе в прилежащата си страна.

Москва готви най-голямата война в Европа от 1945 година насам, разгласи английският министър председател Борис Джонсън пред „ Би Би Си “.

По думите му значително проектът към този момент е задействан.

Над 1500 нарушавания на примирието в Източна Украйна за денонощие е записала Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

В същото време не престават и взаимните обвинявания за пукотевица сред сепаратистите и Украйна. Киев заяви за двама починали бойци и четирима ранени.

През нощта и до неделя се чуха детонации в зоната на спора в Източна Украйна. От следения от сепаратистите град Донецк се чуват детонации, до момента в който и двете страни обявиха, че са били подложени на мощен обстрел.

„ Остава огромният въпрос: Кремъл желае ли разговор? “ Това попита ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференцията по сигурността в Мюнхен.

„ Не можем постоянно да предлагаме маслинова клонка, до момента в който Русия организира ракетни проби и продължава да натрупа войски.

Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин организираха телефонен диалог, който продължи 105 минути.

Днешният телефонен диалог е част „ последните вероятни и нужни старания за отбягване на огромен спор в Украйна “, обявиха от Елисейския замък.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР