Руският президент Владимир Путин и казахстанският му колега Касим-Жомарт Токаев

...
Руският президент Владимир Путин и казахстанският му колега Касим-Жомарт Токаев
Коментари Харесай

Путин и Токаев обсъдиха в дълъг телефонен разговор обстановката в Казахстан

Руският президент Владимир Путин и казахстанският му сътрудник Касим-Жомарт Токаев организираха дълъг телефонен диалог, с цел да обсъдят обстановката в Казахстан след невиждани безредици там, оповестява БГНЕС, цитирайки Кремъл.

В него се споделя, че Токаев е уведомил Путин в детайли за обстановката в страната, отбелязвайки, че тя се развива към стабилизация. Токаев благодари също на военния съюз на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ) и „ изключително “ на Русия за помощта им за потушаване на митингите, избухнали по-рано тази седмица. " Президентите обмениха отзиви по отношение на ограниченията, подхванати за възобновяване на реда в Казахстан “, споделя се още в известието.
Путин: Научихме се да се борим с провокациите
Русия се е сблъскала с провокации, само че руснаците са се научили да се борят с тях. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в н...
Прочети повече
Двамата водачи се договориха да останат в непрекъснат контакт и да проведат видеоконферентна среща на ОДКБ през идващите дни.

Отдавна считан за една от най-стабилните от петте някогашни руски републики в Централна Азия, Казахстан потъна в безпорядък тази седмица, което накара Токаев да извика на помощ войски от съюза, воден от Москва.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР