Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон не

...
Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон не
Коментари Харесай

Макрон и Путин не стигнаха до пробив в преговорите

Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон не стигнаха до решение на несъгласията сред Русия и Запада по отношение на Украйна на траяли пет часа договаряния в Москва нощес. След вечеря със седем ястия и съветско шардоне Макрон се разноски по Червения площад и през днешния ден се чака да беседва с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев. Макрон е заречен да брифира Путин за резултатите от тези диалози. Дипломатическата му совалка е на фона на възходящи упования от аналитици Русия да нападна Украйна сред средата на февруари и началото на март.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Макрон Москва 8 фев 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Макрон по време на взаимната конференция с Путин. Снимка АП / Българска телеграфна агенция
На взаимна конференция с Макрон в Кремъл Путин сподели, че няколко хрумвания на френския президент за политическо решение на рецесията си коства да бъдат разисквани. Той не посочи какво тъкмо има поради. В същото време Путин повтори нападките си против политиката на отворени порти на НАТО, за която Макрон настоя, че е от жизненоважно значение за пакта. Не стана ясно обаче по какъв начин тя може да бъде съвместена с ултиматума на Русия да получи гаранции за сигурност от Съединени американски щати и европейските им съдружници.

Путин сподели и че е подготвен да даде политическо леговище на някогашния украински президент Петро Порошенко, против който в страната му са повдигнати обвинявания в държавна измяна. Порошенко е направил доста неточности, само че правосъдното гонене против него е прекомерно, сподели съветският държавен глава.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Путин пкф с Макрон Москва 8 фев 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Путин по време на взаимната конференция с Макрон. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Пълномащабна война в Източна Украйна може да избухне всеки миг, сподели сепаратистки водач
Подкрепян от Русия сепаратистки водач в Източна Украйна съобщи през днешния ден, че е допустимо в района всеки миг да избухне пълномащабна война и че може да се наложи неговите сили да потърсят поддръжка от Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Денис Пушилин, който управлява отцепническата Донецка национална република, сподели, че има огромна възможност от война, която би предизвикала големи жертви, макар че по думите му би било " полуда " да бъде утвърден сходен спор.

" Разчитаме на първо място на себе си, само че не изключваме опцията да се наложи да се обърнем към Русия, в случай че Украйна с поддръжката на западни страни прекрачи избрана линия ", съобщи той в изявление за Ройтерс в своята канцелария.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Украинския боец на предната линия покрай Луганск февруари 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Украински боец на предната линия против сепаратистите покрай Луганск. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Според държавното управление на Украйна близо 15 000 души са починали от 2014 година при сражения сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украинската войска.

Пушилин сподели, че сепаратистите изпитват дефицит на оръжия, когато става дума за електронна война, противовъздушна защита и благоприятни условия за противопоставяне на дронове на украинската войска.

По думите му сепаратистите не са в контакт с Русия за снабдяване на оръжия. Той обаче посочи " значимо изказване " на политик от ръководещата партия в съветския парламент предишния месец, съгласно който Москва би трябвало да достави избрани типове оръжия на сепаратистите в Донецк и Луганск.

В друго изявление за Ройтерс сепаратисткият пълководец Александър Ходаковски прикани Русия да изпрати 30 000 бойци в поддръжка на сепаратистите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР