Руският президент Владимир Путин е реваксиниран срещу COVID-19, съобщиха руските

...
Руският президент Владимир Путин е реваксиниран срещу COVID-19, съобщиха руските
Коментари Харесай

Путин се реваксинирал срещу COVID-19

Руският президент Владимир Путин е реваксиниран против COVID-19 , оповестиха съветските осведомителни организации в неделя, оповестява " Ройтерс ".

с съветската ваксина Sputnik V.

" Днес по ваша рекомендация и тази на вашите сътрудници получих още една ваксина , Sputnik Light. Това се назовава реваксинация ", сподели Путин на среща със заместник-директора на изследователския център по епидемиология и микробиология " Гамалея ", който създаде и двете ваксини.

Според учения назалната форма на лекарството се възнамерява да бъде въведена в близко бъдеще след клинични изпитвания, оповестява ТАСС.

" Мога ли да вземам участие в този опит ", пита Путин. " Разбира се ", споделя заместник-ръководителят на Центъра, уточнявайки, че би трябвало да подпишете единодушие .

" Ще подпиша. Разбрахме се . Определено ще подпиша, можем да го създадем през днешния ден ", сподели Путин.

През октомври Министерството на здравеопазването на Русия издаде позволение на Център " Гамалея " за осъществяване на втората фаза от клинични изпитвания на ваксина против ковид под формата на назален спрей. Тази ваксина няма да анулира нуждата от рутинна имунизация, а ще се трансформира в допълнение към нея, осигурявайки още една преграда за инфекцията.
 Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid
Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid

Положението в Русия в този момент е по-лошо от преди година, заболеваемостта е 3 пъти по-висока, измежду децата е увеличена няколко пъти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР